Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 16:27

"Διακοπές στη Ρώμη" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη (βίντεο)

"Διακοπές στη Ρώμη" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη (βίντεο)

Το φιλμ "Διακοπές στη Ρώμη" προβάλλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη στο "Καφέ σινέ" στις 9.30 μ.μ.

Μια νεαρή και όμορφη πριγκίπισσα (Οντρεϊ Χέπμπορν) αποφασίζει να σπάσει τη ρουτίνα του πρωτοκόλλου, που πρέπει να τηρεί κατά γράμμα. Σε μια επίσημη επίσκεψή της στη Ρώμη, το σκάει και υπό την επήρεια του ηρεμιστικού που της έχουν χορηγήσει προκειμένου να αντέξει το σκληρό πρόγραμμά της, βρίσκεται να κοιμάται σε ένα παγκάκι. 

Εκεί τη συναντά ο νεαρός ανταποκριτής (Γκρέγκορι Πεκ), που μη αναγνωρίζοντας ποια είναι της παραχωρεί το φτωχικό του δωμάτιο για να ξεκουραστεί. Την επόμενη μέρα κι ενώ όλοι ψάχνουν την πριγκίπισσα, το ζευγάρι περνάει μια υπέροχη μέρα ξενάγησης στην αιώνια πόλη.

Μια από τις ωραιότερες κομεντί που έχουν γυριστεί, η δημιουργία του Γουίλιαμ Γουάιλερ χωρίς να παραδίνεται στο μελό, παγιδεύει με μοναδική χάρη την ομορφιά των πρωταγωνιστών της. 

Η ταινία συνολικά βραβεύτηκε με τρία Οσκαρ – ένα για τα υπέροχα κοστούμια, ένα για την ερμηνεία της Οντρεϊ Χέπμπορν και ένα για το σενάριο που κρύβει ευχάριστες ανατροπές. 

Η σκηνοθεσία είναι του William Wyler, παίζουν οι: Gregory Peck, Audrey Hepburn. Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ και είναι ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.