Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 19:33

Πρόταση για τις συλλογικές συμβάσεις στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Πρόταση για τις συλλογικές συμβάσεις στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το νέο σχέδιο νόμου ζητούν με ανακοίνωσή τους οι Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Νικόλαος Δημόπουλος.

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων έχει καταρτιστεί αυτό το σχέδιο νόμου, το οποίο θα επιδοθεί στα κόμματα πλην Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβρη για  να κατατεθεί στη Βουλή. Το σχέδιο προβλέπει: την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο Δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων. Ακόμη, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων, την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας. 

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου κατατέθηκε στη γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας από τα μέλη του Δ.Σ. Π. Κουφαλάκο και Β. Λαμπρόπουλο (ΠΑΜΕ), με σκοπό να συγκληθεί Δ.Σ., όμως ο πρόεδρος Σ. Τσώνης αρνείται να το βάλει σε συζήτηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.