Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντώνης Βιρβίλης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Πόρου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Βέργας, ο διευθυντής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πόρου και ο Νικόλαος Κισκήρας απόγονος συμπολεμιστή του Μέξη. Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία από τη Νέδουσα, το Φουρτζή και τα Κρεμμύδια, από τους «Ελληνομνήμονες» και άλλους φορείς, καθώς επίσης και πολυμελές χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, το οποίο χόρεψε παραδοσιακούς μανιάτικους χορούς.
Η Βέργα συνδέεται με τον Πόρο με κοινά ιστορικά γεγονότα του 1821, αφού ο Χριστόδουλος Μέξης ή Ποριώτης έφερε από τις Κυδωνιές της Μικράς Ασίας (το σημερινό Αϊβαλί) και τη Σμύρνη το μπαρούτι του Αγώνα, το οποίο με ζώα μεταφέρθηκε από τον Αλμυρό στη Μονή Μαρδακίου, στην περιοχή της Νέδουσας.
Τα μέλη του Συλλόγου Βέργας βρέθηκαν σε ένα μέρος διαφορετικό. Περπάτησαν σε σοκάκια και επισκέφθηκαν το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής που είναι χτισμένο πάνω σε μία καταπράσινη πλαγιά και που εκεί φυλάσσεται η εικόνα που χάρισε ο Μιαούλης μετά από μια ναυμαχία του με τον τουρκικό στόλο. Ξεναγήθηκαν επίσης στο Ναό του Ποσειδώνα, ο οποίος χρονολογείται στα 520 π.Χ. και χρησίμευε ως ιερό άσυλο για ναυαγούς και φυγάδες. Επισκέφθηκαν τον Ρωσικό Ναύσταθμο, ένα χαρακτηρισμένο ιστορικά διατηρητέο μνημείο, το οποίο χτίστηκε έπειτα από παραχώρηση του βορειοδυτικού όρμου του νησιού στους Ρώσους από τον Καποδίστρια, στο «Λιμανάκι της Αγάπης».