Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 13:00

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για τις περικοπές του ΕΚΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για τις περικοπές του ΕΚΑΣ

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας αναλύει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις τελευταίες περικοπές στο ΕΚΑΣ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι από τον επόμενο μήνα έρχεται το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις πολλών ταμείων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας έχει ως εξής:

«H κυβέρνηση με την πολιτική της φτωχοποιεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, αλλά ταυτόχρονα παριστάνει τον προστάτη των αδυνάτων με μικροπαροχές.

Από την μία αφαιρεί 2,4 δισ. από το ΕΚΑΣ και συνολικά για την τετραετία 2016-2019 πάνω από 8 δισ. ευρώ, από την άλλη υπόσχεται κάρτα αλληλεγγύης.

Εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο, παίρνει μέτρα σκληρής λιτότητας, αλλαγή του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, μείωση συντάξεων και μισθών, υπέρμετρη φορολόγηση, ενώ ετοιμάζεται να φέρει τα νέα  μέτρα για τα εργασιακά δημιουργώντας την πλήρη απορρύθμιση σε συνθήκες βαρβαρότητας.

Παρουσιάζει μάλιστα ακόμη και την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση του Απρίλη σαν έναν από τους «πυλώνες» του κοινωνικού κράτους.

Ομως στο πρώτο κύμα περικοπών έφερε μειώσεις μέχρι και 22% στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στους συνταξιούχους με αναπηρία.

Τον επόμενο μήνα στην πληρωμή της 2 Σεπτεμβρίου έρχεται το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα μειώσεων, αφού μπαίνουν στον κόφτη οι επικουρικές πολλών ταμείων με περισσότερους συνταξιούχους, όπως ΙΚΑ, ΝΑΤ, Τραπεζών και όλων των ΔΕΚΟ.

Το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και είναι σε θέση μάχης διαμορφώνοντας ευρύτερα κοινωνικά μέτωπα για την απόκρουση όλων αυτών των δυσμενών καταστάσεων, διεκδικώντας την ανάπτυξη, την έξοδο από την κρίση και την επαναφορά όλων των εργατικών νόμων  στην προ μνημονίου εποχή».