Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 20:51

Αναβολή πήρε ο μελισσοκόμος που κατηγορείται για φωτιά στη Βέργα

Γράφτηκε από την

Αναβολή ζήτησε και πήρε για σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 47χρονος μελισσοκόμος, κάτοικος Βέργας, που κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια, καθώς θεωρείται ο υπαίτιος της φωτιάς που ξέσπασε προχθές στη θέση "Ανω Μαντριά" της Βέργας και κατέκαψε 23 στρέμματα δασικής και 7 στρέμματα γεωργικής έκτασης.
Ο μελισσοκόμος που συνελήφθη, απολογήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του υποστήριξε ότι έπιασε φωτιά στην καρότσα του φορτηγού του, όπου νωρίτερα είχε ακουμπήσει το καπνιστήρι που είχε χρησιμοποιήσει σε μελίσσια στον βάλτο. Στην περιοχή της Βέργας -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- πήγε για να ελέγξει τα μελίσσια αφού τα είχε μεταφέρει εκεί την προηγούμενη ημέρα, όταν ξαφνικά αντιλήφθηκε ότι το πλαστικό περίβλημα της καρότσας είχε πιάσει φωτιά. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν γνωρίζει αν η φωτιά προήλθε από το καπνιστήρι ή αν έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα από το πίσω φανάρι του αυτοκινήτου. Ετσι, όπως υποστήριξε στην απολογία του, έβαλε μπροστά και κατευθύνθηκε με όπισθεν προς κοντινό σπίτι για να την σβήσει με το λάστιχο χωρίς να καταλάβει ότι το λιωμένο πλαστικό έσταζε από την καρότσα ανάβοντας φωτιές.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος παρέμεινε στον τόπο της πυρκαγιάς και βοήθησε στις προσπάθειες κατάσβεσης, με αποτέλεσμα να πάθει εγκαύματα στα δάχτυλα των δύο χεριών και τον αριστερό ώμο. Μάλιστα νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και σύμφωνα με τη δικηγόρο του Ευαγγελία Νικόλη, ο ίδιος θέλησε να επιστρέψει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας από το να παραμείνει για νοσηλεία.