Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 16:46

Η ΟΑΚ "4Χ4 Μεσσηνία" βοήθησε στις πλημμύρες 

Η ΟΑΚ "4Χ4 Μεσσηνία" βοήθησε στις πλημμύρες 

Πολύ έντονα έζησαν οι εθελοντές της ΟΑΚ "4Χ4 Μεσσηνία" το φαινόμενο της έντονης βροχόπτωσης και τις συνέπειές του. 

Με την έναρξη των καιρικών φαινομένων και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, η ΟΑΚ ήταν στην πρώτη γραμμή των καταστροφών. Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που δόθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, έθεσε σε άμεση κινητοποίηση τη δύναμή της, με στόχο την άντληση και την απομάκρυνση υδάτων από τα πλημμυρισμένα κτήρια της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας, προκειμένου ακολούθως οι πληγέντες να έχουν τη δυνατότητα να καθαρίσουν τις περιουσίες τους από τις λάσπες και να αποκαταστήσουν τις ζημιές. 

Για το λόγο αυτό, 5 μέλη της ομάδας με 3 ειδικά οχήματα 4Χ4 και 3 αντλίες, σε άμεση συνεργασία και κάτω από το συντονισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (σε σχέση με τον τεράστιο όγκο νερού που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν), κατάφεραν άμεσα και με επιτυχία να ανταποκριθούν, αντλώντας τα πλημμυρισμένα νερά από κατοικημένα υπόγεια, μαγαζιά και σπίτια. 

Πιο συγκεκριμένα, έγινε άντληση υδάτων από 10 υπόγεια – σπίτια, καταστήματα τόσο στην περιοχή της Καλαμάτας όσο και στην περιοχή της Θουρίας. Ο συνολικός όγκος νερού που αντλήθηκε ανέρχεται στα 2.440,50 κυβικά. Ακόμα, τα οχήματα και η δύναμη της ομάδας κλήθηκαν και παρείχαν βοήθεια για απεγκλωβισμό 2 αυτοκινήτων.