Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 10:23

Γαργαλιάνοι: Στη Φωτία Γεωργοπούλου το βραβείο “Αριστέα Μπουγάτσου”

Γαργαλιάνοι: Στη Φωτία Γεωργοπούλου το βραβείο “Αριστέα Μπουγάτσου”

 

«Αν τελειώσει εδώ το ταξίδι μου και πάλι ευχαριστημένη θα 'μαι. Πορεύθηκα με τη δική μου πυξίδα, δίχως υποχωρήσεις και εκπτώσεις» ήταν τα λόγια της καταξιωμένης και πρόωρα χαμένης δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου. Για αυτό το ταξίδι της, που τόσα άφησε σαν παρακαταθήκη σε όλους, οι φίλοι της στη μνήμη της θεσμοθέτησαν το βραβείο αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου» που απονέμεται στο μαθητή που συγκεντρώνει τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στο Λύκειο Γαργαλιάνων όπου φοίτησε και η ίδια.

Φέτος το βραβείο απονεμήθηκε στην μαθήτρια Φωτία Γεωργοπούλου που στις πανελλήνιες εξετάσεις ο βαθμός πρόσβασης ήταν 18,69. Είναι ένα βραβείο που αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη του βραβευόμενου/ης για την αντιμετώπιση μέρους των δαπανών των σπουδών και συνίσταται στην καταβολή χρηματικού ποσού 2.500 ευρώ εφάπαξ και τιμητικού διπλώματος.

Η απονομή στην μαθήτρια έγινε από τον διευθυντή του σχολείου Γιάννη Ρούση, ενώ εκ μέρους των φίλων της Αριστέας Μπουγάτσου μίλησε η εκπαιδευτικός Λαμπρινή Δημάκη που αναφέρθηκε εν συντομία στο βιογραφικό της. "Της άρεσε πάντα να ρωτάει το γιατί" τόνισε, ενώ ανέφερε τα λόγια που έχουν ειπωθεί για αυτή από τους ίδιους τους συναδέλφους της. Σημείωσε δε πως δεν έμειναν στα καλά λόγια, όπως συνήθως γίνεται όταν φεύγει κάποιος, αλλά προχώρησαν σε πράξεις θεσμοθετώντας αυτό το βραβείο και με την πράξη αυτή την τιμάνε έμπρακτα.

Μιλώντας για την βράβευσή της η Φωτία Γεωργοπούλου τόνισε: «Αυτό το βραβείο σημαίνει πολλά. Είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον μου. Είναι η πρώτη μεγάλη μου επιτυχία και δεν μπορώ να περιγράψω τον ενθουσιασμό και την ευγνωμοσύνη που νιώθω. Ελπίζω κάθε παιδί να νιώσει αυτή τη χαρά και την ικανοποίηση. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι οι κόποι μου ανταμείβονται. Αυτό που μετρά είναι να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου και να μην επιτρέπεις σε κανένα να τις αμφισβητεί. Νιώθω μεγάλη χαρά για το βραβείο, καθώς ήταν μια σπουδαία δημοσιογράφος. Αγωνιζόταν για την αλήθεια στα άρθρα και τις συνεντεύξεις της. Είχε αδαμάντινο χαρακτήρα, ακέραια προσωπικότητα. Ελπίζω να γίνει ένα υπόδειγμα για όλους μας και να παίρνουμε παράδειγμα από τέτοιες σπουδαίες γυναίκες».

Η οικογένεια της Φωτίας Γεωργοπούλου ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια της αείμνηστου δημοσιογράφου καθώς, όπως σημειώνουν, για τους νέους του τόπου η Αριστέα Μπουγάτσου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Κ.Μπ.