Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 15:34

Σύγχρονη βιβλιοθήκη στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μεθώνης

Σύγχρονη βιβλιοθήκη στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μεθώνης

Μια σύγχρονη βιβλιοθήκη-πρότυπο για τα ελληνικά σχολεία λειτουργεί στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μεθώνης. Οπως αναφέρει σχετικό δελτίο του Δήμου Πύλου - Νέστορος, «ο ανανεωμένος χώρος της βιβλιοθήκης του Γενικού Λυκείου Μεθώνης έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους μαθητές περαιτέρω μόρφωση, μέσα σε ένα άκρως ενδιαφέρον και ευχάριστο κλίμα, αξιοποιώντας πλήρως τα υπάρχοντα διαδραστικά συστήματα εκπαίδευσης».

Και προσθέτει ότι «με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Σοφίας Γιακμογλίδου, η οποία ορίστηκε ως υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης στην αρχή του σχολικού έτους 2014-2015, ο ρόλος της βιβλιοθήκης επαναπροσδιορίστηκε, έχοντας πλέον ως άξονες τόσο τα δεδομένα της σύγχρονης παιδαγωγικής όσο και της αποδοτικότητας στη μόρφωση των μαθητών». Συμπαραστάτες στο όλο εγχείρημα ήταν και είναι ο διευθυντής του ΓΕΛ Μεθώνης Δημήτρης Γιαννούτσος, η σύμβουλος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Αγγελική Αναγνωστοπούλου, η διευθύντρια του Γυμνασίου και οι καθηγητές και των δύο σχολείων της Μεθώνης, καθώς και η δημοτική αρχή Πύλου-Νέστορος.

Σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης υπογράμμισε ότι: «Η Βιβλιοθήκη του Λυκείου Μεθώνης άλλαξε τις ζωές των μαθητών προς το καλύτερο και συνεχίζει την επιτυχή πορεία της για να σταθεί παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τα σχολεία αλλά και για όλους τους πολίτες που οφείλουν να αδράξουν την όποια ευκαιρία τους παρουσιάζεται για μια κοινωνία γεμάτη αξίες και μια καθημερινότητα με ποιότητα. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος πάντα θα στέκεται αρωγός σε τέτοιες άξιες δράσεις».