Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 08:23

Ιπποδρομίες στο Πλατύ: Ο ίππος “Αθήρ Ντουμπάι” ο μεγάλος νικητής (βίντεο - φωτό)

Ιπποδρομίες στο Πλατύ: Ο ίππος “Αθήρ Ντουμπάι” ο μεγάλος νικητής (βίντεο - φωτό)

Πριν τις ιπποδρομίες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας εγκαινίασε το Δημοτικό Ιππικό Κέντρο στο Πλατύ, που κατασκευάστηκε σε χώρο δίπλα στο ιπποδρόμιο και κοντά στο σημείο του τερματισμού.

Ο ίππος “Αθήρ Ντουμπάι”, με αναβάτη το Μιχάλη Ταχταμπά, ήταν ο μεγάλος νικητής στις καθιερωμένες συναρπαστικές ιπποδρομίες, που διεξήχθησαν χθες στο Πλατύ, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, παρουσία πολύ κόσμου. Το άλογο αυτό κέρδισε την τελική κούρσα με τα καθαρόαιμα, νικητές από τις τρεις πρώτες κούρσες.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι το έργο αυτό και το Πλατύ μπορεί να γίνει το κέντρο των ιππικών αγώνων της Πελοποννήσου. Κι έδωσε την υπόσχεση πως «κάθε χρόνο θα έχουμε και κάτι να προσθέτουμε στις ιπποδρομίες». Παρατήρησε ότι είναι σημαντικό και αισιόδοξο να εγκαινιάζουμε μικρά έργα, γιατί φανερώνει πως κάτι γίνεται. Ζήτησε τη συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου Φιλίππων με έδρα το Πλατύ, προτρέποντας «να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι». Ευχαρίστησε το Γιώργο Μαντζή, ομογενή επιχειρηματία από το Πλατύ, τον οποίο χαρακτήρισε ευεργέτη του χωριού και του δήμου.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας κόβει την κορδέλα των εγκαινίων του Ιππικού Κέντρου

Στη δεύτερη ιπποδρομία με τα καθαρόαιμα ο "Αθήρ Ντουμπάι" επικράτησε του "Πόμερον" 

Συναρπαστική ήταν και η τελική που νίκησε ο "Αθήρ Ντουμπάι"

Η απονομή στην Αθηνά Δημητροπούλου, που με το "Δία" νίκησε στην κούρσα με τους μιγάδες 

Την κατασκευή του Ιππικού Κέντρου χαιρέτισαν η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νίκος Νίκας.

Στην πρώτη ιπποδρομία νίκησε ο ίππος “Εκι”, ιδιοκτησίας Παναγιώτη Μανιάτη και Δικαίου. Δεύτερος ήταν ο “Καισερά – Σερά” του Αναστασίου Θλιμμένου και τρίτος ο “Γιουσέιν Κολτ” του Ευάγγελου Καπόγλη.

Στη δεύτερη ιπποδρομία πρώτευσε ο “Αθήρ Ντουμπάι”, ιδιοκτησίας Γιάννη Ταχταμπά, ενώ δεύτερος ήταν ο “Πόμερον” των Κωνσταντίνου Λίβα και Γιώργου Χαραλαμπόπουλου. Δεύτερος τερμάτισε ο “Ινσάιτ Τρακ” των Παν. Μανιάτη και Δικαίου και τρίτος ο “Τσάρος” των Βαγγέλη Σκιαδά και Γιώργου Τσαγκάρη.

Στην τρίτη ιπποδρομία κέρδισε ο “Τοπ Κόουτ”, ιδιοκτησίας Γαρυφαλλιάς Ταχταμπά.

Στην κούρσα με τους μιγάδες και τα ντόπια επικράτησε ο ίππος “Δίας” της Αθηνάς Δημητροπούλου. Δεύτερος ήταν ο “Τσώνος” του Δημήτρη Δρούγα, τρίτος το “Μελινάκι” του Σωτήρη Μωραγιάννη και τέταρτος ο “Μπέμπης” του Νόντα Μπάκα.

Στην τελική ιπποδρομία δεύτερος ήταν ο “Τοπ Κόουτ” και τρίτος ο “Εκι”.

Ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου απένειμε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του αείμνηστου Βασίλη Τσαγκάρη, για την προσφορά του στις ιπποδρομίες.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τις απονομές των κυπέλλων και των μεταλλίων στους ιδιοκτήτες και αναβάτες των αλόγων που νίκησαν. Το θετικό ήταν ότι όλες οι κούρσες είχαν ανταγωνισμό και ο νικητής σε αρκετές κρίθηκε στον τερματισμό.

Το μοναδικό στοιχείο που προκάλεσε δυσφορία ήταν ο αρκετός χρόνος αναμονής μεταξύ των ιπποδρομιών.