Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 15:37

Ο Ορειβατικός καθαρίζει το μονοπάτι για την Αλαγονία

Ο Ορειβατικός καθαρίζει το μονοπάτι για την Αλαγονία

Τον μονοπάτι που συνδέει την Μονή Βελανιδιάς με την περιοχή "Λαγού χάνι" θα καθαρίσει την Κυριακή ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής της Αλαγονίας.

Το συγκεκριμένο μονοπάτι είναι το κυριότερο, από το γενικότερο Δίκτυο Παλιών Μονοπατιών που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας και συνέδεε την πόλη με την περιοχή των χωριών της Αλαγονίας. Επαιξε δε σημαντικότατο ρόλο την περίοδο της Επανάστασης. Σήμερα ο ρόλος του είναι εξίσου σημαντικός γιατί μπορεί να συντελέσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Αρκετοί ορειβατικοί και πεζοπορικοί σύλλογοι και πλήθος μεμονωμένων ορειβατών και πεζοπόρων, από όλη την Ελλάδα εκφράζουν την επιθυμία κάθε χρόνο να το συμπεριλάβουν στις εξορμήσεις τους. Οι φθορές που έχει υποστεί δεν επιτρέπουν την ομαλή διέλευσή του και χρειάζεται άμεσα συντήρηση και καθαρισμό.

Καλούνται έτσι όλα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου και όποιος θέλει να βοηθήσει, να δηλώσει συμμετοχή, στα γραφεία στο Ανατολικό Κέντρο.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν φυσική κατάσταση και να φέρουν μαζί τους, εκτός από τον κατάλληλο ιματισμό, μποτάκια, καπέλο, κάποιο κοπτικό εργαλείο, πριόνι ή ψαλίδα (όσοι έχουν), και απαραίτητα σκληρά γάντια και νερό.

Το ξεκίνημα έχει οριστεί στις 6.30 το πρωί της Κυριακής, από τα γραφεία, όπου θα δοθούν και οι απαραίτητες οδηγίες. Για δηλώσεις συμμετοχής: κάθε βράδυ (9 - 11) στα γραφεία και στα 27210 97733, 6942-553154 (Θύμιος Αλεξόπουλος).