Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 15:54

Απεργούν την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι της Μεσσηνίας

Απεργούν την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι της Μεσσηνίας

 

«Να μην ανοίξει κανένα κατάστημα την Κυριακή και καμία Κυριακή», ζητεί το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας, που ανήκει στο ΠΑΜΕ. Και καλεί τους εργαζόμενους εμποροϋπαλλήλους στην απεργία και την πικετοφορία μεθαύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, στην αρχή της Αριστομένους, στην Καλαμάτα.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του συνδικάτου Βαγγέλης Λαμπρόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του στο ωράριο των πολυεθνικών κι επεσήμανε: «Κυριακή αργία όλων των εργατών».

Επέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως «αποδεικνύεται ο πιο καλός μαθητής των επιχειρηματικών ομίλων. Καθαρίζει όλη τη λάντζα που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και προχωρά την επίθεση ένα βήμα παραπέρα. Είναι η κυβέρνηση που ανήμερα των μεγάλων απεργιακών πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων σε όλον τον κόσμο, άνοιξε την πόρτα για την κατάργηση της Κυριακής αργίας».

Παρατήρησε πως «η κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται να υλοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις των μονοπωλίων για βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, και μισθούς των 200 και 300 ευρώ».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας σημείωσε ότι «σε κάθε εμπορομάγαζο, σε κάθε κατάστημα και τόπο δουλειάς είναι ανάγκη να δυναμώσει η ενημέρωση για τις εξελίξεις, να μπουν και άλλοι εργαζόμενοι στη μάχη για να μην εφαρμοστεί στην πράξη η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να μην ανοίξει κανένα κατάστημα, καμία Κυριακή». 

Επίσης, κάλεσε «τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε: α) Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα. β) Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. γ) Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. δ) Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια».