Πέμπτη, 25 Μαϊος 2017 17:29

Οι συνταξιούχοι της Καλαμάτας αντιδρούν στις περικοπές των συντάξεων

Οι συνταξιούχοι της Καλαμάτας αντιδρούν στις περικοπές των συντάξεων

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στα μέτρα και στις περικοπές των συντάξεων του 4ου μνημονίου και προγραμματίζουν 3 μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουνίου, στην Αθήνα στις 15 και στο Ρέθυμνο στις 21 του άλλου μήνα.

Χθες στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση - συγκέντρωση για όλους τους συνταξιούχους της περιοχής, όπου τονίστηκε η ανάγκη της συμμετοχής στη συγκέντρωση της Αθήνας. Η ενημέρωση έγινε από κλιμάκιο των Ομοσπονδιών Συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Παναγιώτης Σοφός παρατήρησε ότι «με τα νέα μέτρα από το 2018 έως το 2021 "χρεώνουν" τους συνταξιούχους με 8 δισ. 280 εκ. ευρώ. Και αν υπολογίσεις και το νόμο Κατρούγκαλου έχουμε συνολικά 16 δισ. 400 εκ. ευρώ από τις συντάξεις και τα επιδόματα». Επεσήμανε πως «το 50% των συνταξιούχων παίρνει κάτω από 500 ευρώ» και ανέφερε ότι «τα αντίμετρα είναι κοροϊδία κατάμουτρα σε βάρος των συνταξιούχων. Μέσα από τα αντίμετρα θα ενισχύσουν τους έχοντες και κατέχοντες, θα πάνε στις τσέπες των ισχυρών». Επέκρινε, ακόμα, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι τους είπε ψέματα, καθώς σε συνάντησή τους στις 20 Ιανουαρίου τους είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Καλώντας σε αγώνα, προέτρεψε τους συναδέλφους του συνταξιούχους «να μην δεχθούμε τα ψέματα, να σηκώσουμε ανάστημα, να συγκρουστούμε μ’ αυτές τις πολιτικές».

Από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ την ενημέρωση έκανε ο γ.γ. της Διονύσης Σβορώνος.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας Τάκης Θεοδώρου σημείωσε ότι «με τα νέα μέτρα μάς γυρίζουν στο Μεσαίωνα. Εκείνοι που δεν χρωστάνε τίποτα, είναι οι συνταξιούχοι. Τα μέτρα αυτά είναι καταστροφή. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια».

 

Γ.Σ.