Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 09:27

Καλαμάτα: Μπάχαλο το καλοκαίρι χωρίς κόμβο στο "Φωτεινή"

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Μπάχαλο το καλοκαίρι χωρίς κόμβο στο "Φωτεινή"

 

Κυκλοφοριακό μπάχαλο θα επικρατήσει το καλοκαίρι στον κόμβο του ξενοδοχείου “Φωτεινή”, αν η Τροχαία δεν ρυθμίζει την κίνηση, καθώς τα έργα για τον νέο κυκλικό κόμβο θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, ενώ τα περισσότερα αυτοκίνητα από τον περιφερειακό θα πηγαίνουν στις παραλίες της Καλαμάτας και της Μάνης μέσω Λακωνικής.

Δυστυχώς, ενώ όλοι γνώριζαν ότι ο περιφερειακός θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, κανένας δεν φρόντισε ώστε να κατασκευαστεί έγκαιρα ο κόμβος πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν. Τώρα και προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι επισκέπτες, η έναρξη του έργου το φθινόπωρο αποτελεί μονόδρομο. Ταυτόχρονα όλα τα βλέμματα στρέφονται στην Τροχαία Καλαμάτας, γιατί διαφορετικά εκτός από την ταλαιπωρία υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν και πολλά ατυχήματα από επισκέπτες που δεν γνωρίζουν τους δρόμους. 

Συγκεκριμένα, την έγκριση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου περιμένει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, για να προχωρήσει στη δημοπράτηση κατασκευής του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο "Φωτεινή", προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Αυτό επεσήμανε χθες σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Αλειφέρη. Εκτίμησε ότι το έργο θα συμβασιοποιηθεί (θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο) το φθινόπωρο και πως θα έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι του 2018. Η κ. Αλειφέρη ενημέρωσε ότι έχουν γίνει υπηρεσιακές συσκέψεις μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Π.Ε. Μεσσηνίας, για το συγκεκριμένο έργο. Υπενθύμισε ότι η μελέτη είναι έτοιμη και έχει συνταχθεί από τον δήμο, ο οποίος έχει προχωρήσει τις διαδικασίες εξαγοράς χώρου, για να υπάρχει η επάρκεια που απαιτεί ο κυκλικός κόμβος.

Η αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα θα υλοποιήσει και τα έργα κατασκευής πεζοδρομίων στη Λακωνικής (από το τέρμα του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου έως το "Φωτεινή"), προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και στο Ασπρόχωμα, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.

Γ.Σ.


NEWSLETTER