Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 16:16

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ στην Καλαμάτα

 

Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στην Καλαμάτα διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας!».

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ "Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας". Είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 8-9 Ιουλίου στα Γιάννενα και είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 95 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών (ΟΚΝΕ). Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή βίντεο με θέμα την πορεία και τα ιστορικά συμπεράσματα από τη δράση της ΟΚΝΕ και συζήτηση με τη Χρύσα Καροπούλου, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ. Επίσης, θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», όπου οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν την πρόσφατη επανέκδοση που επιμελήθηκε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ του βιβλίου «Οι αναμνήσεις από τη ζωή της ΟΚΝΕ» που γράφτηκαν από την Αύρα Παρτσαλίδου το 1965 όσο ήταν κρατούμενη στις Φυλακές Αβέρωφ.

Εν τω μεταξύ την επόμενη Τρίτη 27 Ιουνίου ο Πολυχώρος Δημιουργίας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδρομή στη Μεθώνη. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει και στάση στο Κάστρο της Πύλου όπου τη δεκαετία του '30 λειτουργούσαν φυλακές στις οποίες εκτοπίστηκαν δεκάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΟΚΝΕ. Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία της Υπαπαντής στις 8.30 π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6955-768927.