Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 08:57

Άλλαξε ο διοικητής στην 120 ΠΕΑ (βίντεο-φωτογραφίες)

Άλλαξε ο διοικητής στην 120 ΠΕΑ (βίντεο-φωτογραφίες)

Αλλαγή φρουράς έγινε χθες στη διοίκηση της 120 ΠΕΑ (Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος), σε κλίμα συγκίνησης, ικανοποίησης και αισιοδοξίας για συνέχιση του σημαντικού έργου που επιτελείται στη μονάδα. 

Στη Διασπορά πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης της πτέρυγας από το σμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Χίνη στο σμήναρχο (Ι) Χρήστο Πεταλά, παρουσία του διοικητή ΔΑΕ - υποπτέραρχου (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου, με τη συμμετοχή όλου του προσωπικού της μονάδας και αρχών του νομού.

Ο απερχόμενος διοικητής Κ. Χίνης, που μετατίθεται στη ΔΑΕ, αφού έπλεξε το εγκώμιο των συναδέλφων που αποχωρίζεται, σημείωσε: «Πετύχαμε ως ομάδα στόχους που είχαν μείνει στην αναμονή και το περιθώριο. Ο πτητικός τομέας γνώρισε σημαντική και ουσιαστική αύξηση». Επεσήμανε τον μηδενικό δείκτη ατυχημάτων στη μονάδα, κατά τους 15 μήνες της διοίκησής του, και ευχαριστώντας το προσωπικό παρατήρησε πως αποτελούν τους πρωταγωνιστές στην εκπλήρωση του κοινού στόχου, «την αξιόπιστη και δυνατή Πολεμική Αεροπορία». Στον νέο διοικητή ευχήθηκε να συνεχίσει την προσπάθεια, και καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Ο νέος διοικητής Χρ. Πεταλάς επεσήμανε ότι «η 120 ΠΕΑ έχει ξεχωριστή αποστολή, στηρίζει τη συνολική αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Ολα ξεκινούν εδώ». Και στάθηκε στην παροχή της βέλτιστης πτητικής εκπαίδευσης στους Ικάρους. Εδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στην εμπιστοσύνη και στην ασφάλεια πτήσεων κι εδάφους. Προέτρεψε το προσωπικό «να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα μέσα που διαθέτουμε» και υπενθύμισε τις 3 θεμελιώδεις αρχές της Πολεμικής Αεροπορίας: ακεραιότητα χαρακτήρα, ουσιαστική προσφορά, τελειότητα.

Στον απερχόμενο διοικητή παραδόθηκε η σημαία της 120 ΠΕΑ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης και εκπρόσωποι τοπικών στρατιωτικών αρχών.

Γ.Σ.