Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 09:16

Ακαθάριστο και μπαζωμένο ρέμα στο Φραγκοπήγαδο

Ακαθάριστο και μπαζωμένο ρέμα στο Φραγκοπήγαδο

 

Ακαθάριστο και μπαζωμένο, σχεδόν εξαφανισμένο από ένα σημείο και μετά, είναι το μικρό, αλλά επικίνδυνο ρέμα στο Φραγκοπήγαδο, μετά την Αγία Σωτήρα, πίσω από την εκκλησία της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας. 

Οι περίοικοι διαμαρτύρονται πως έχουν απευθυνθεί στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά έχουν συναντήσει πλήρη αδιαφορία, κανείς δεν τους έχει δώσει σημασία. Σημειώνουν ότι αν γλιτώσουν από τη φωτιά τώρα το καλοκαίρι, θα κινδυνεύσουν να πνιγούν το φθινόπωρο και το χειμώνα. 

Η Αθανασία Στασινοπούλου μας ενημέρωσε ότι πήρε “τηλέφωνο στο δήμο και ήταν ευγενική η υπάλληλος”. Ομως, διαμαρτυρήθηκε πως “μου απάντησε ότι δεν ξέρει ποιος είναι αρμόδιος, ο δήμος ή η ΔΕΥΑΚ και πως η ΔΕΥΑΚ θα επικοινωνήσει μαζί μου. Ακόμα περιμένω, κανένας δεν με έχει πάρει τηλέφωνο. Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια, αδιαφορία. Είναι πρόβλημα χρόνων”. Η γυναίκα μας είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια οι περίοικοι καθάριζαν το ρέμα, αλλά τώρα έχει γίνει ζούγκλα, έχει κλείσει από καλάμια, χορτάρια και μπάζα. Τόνισε πως πλέον η κατάσταση έχει γίνει πολύ επικίνδυνη και απευθυνόμενη στο δήμαρχο, παρατήρησε με αγανάκτηση: “Καλαμάτα δεν είναι μόνο το Δημαρχείο και η πλατεία. Είναι και οι γειτονιές που έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους”.

Η γειτόνισσα Αναστασία Μπατσικούρα συμφώνησε ότι “η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη, θα πνιγούμε. Οι αρμόδιοι πρέπει να ασχοληθούν και να καθαρίσουν το ρέμα”. Και κάνοντας χιούμορ, δήλωσε πως “εγώ είμαι πιο τυχερή, είμαι πιο ψηλά”.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να καθαριστεί και ένα παρατημένο κτήμα με ελιές απέναντι από τα σπίτια τους, γιατί κινδυνεύουν να καούν σε περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ είναι φωλιά για φίδια.

Γ.Σ.