Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 10:46

Χωρίς περιβαλλοντική το έργο στον Καραμπογιά (βίντεο)

Χωρίς περιβαλλοντική το έργο στον Καραμπογιά (βίντεο)

 

Εργο αποκατάστασης του ρέματος Καραμπογιάς, μεταξύ Αγιάννας και ΚΤΕΛ, από τις πλημμύρες του περσινού Σεπτεμβρίου, πραγματοποιεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Το ρέμα αυτό που πλημμύρισε στη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην οδό Μπουλούκου και σε κάθετους δρόμους.

Ο προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Ιπποκράτης Μπαζιωτόπουλος που μας ενημέρωσε για το έργο που γίνεται, ανέφερε ότι δεν απαιτείται οριοθέτηση του ρέματος κι έγκριση περιβαλλοντικών όρων, καθώς πρόκειται για αποκατάσταση των ζημιών και όχι για καινούργιο έργο. Είπε πως στο τμήμα που γίνεται το έργο, από την Αρτέμιδος μέχρι το γεφυράκι στο δρόμο για το 7ο Γυμνάσιο, αν όχι σε όλο, στο μεγαλύτερο τμήμα έχει γίνει οριοθέτηση, ενώ παραδέχθηκε πως ο Καραμπογιάς που ξεκινάει πάνω από τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο, δεν έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο τμήμα του.

«Γίνεται αποκατάσταση στους μαντρότοιχους που έχουν γκρεμιστεί και βελτίωση στη μηκοτομή του αγωγού για να μεγαλώσουμε την παροχετευτικότητα», μας πληροφόρησε ο κ. Μπαζιωτόπουλος. Διευκρίνισε ότι «αλλού το βαθαίνουν και αλλού το μπαζώνουν, για να έχει ενιαία κλίση, που βελτιώνει την παροχετευτικότητα. Και στο κομμάτι μέχρι το γεφυράκι στο δρόμο για το 7ο Γυμνάσιο, θα γίνει τσιμεντόστρωση. Η παρέμβαση για τις μάντρες θα συνεχιστεί και πάνω από το γεφυράκι αυτό».

Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ παρατήρησε πως “η διατομή θα είναι η απαιτούμενη υδραυλικά, σύμφωνα με τη μελέτη. Σκοπός είναι να αντέχει το ρέμα σε μεσαίου μεγέθους, τουλάχιστον, καιρικά φαινόμενα”.

Γ.Σ.