Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 23:47

Διαμαρτυρία κοινωνικών λειτουργών για τις προσλήψεις στο Κέντρο Κοινότητας Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

Την έντονη διαμαρτυρία της προς το Δήμο Καλαμάτας εκφράζει η Τοπική Επιτροπή Μεσσηνίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, γιατί στην προκήρυξη για τη στελέχωση του Κέντρου Κοινότητας αγνόησε τις υποδείξεις του οδηγού εφαρμογής και λειτουργίας Κέντρων Κοινότητας του υπουργείου Εργασίας και απέκλεισε τους κοινωνικούς λειτουργούς ΤΕ.

 

“Το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού ασκείται χωρίς διαχωρισμό μεταξύ αποφοίτων ΠΕ ή ΤΕ και χωρίς οποιαδήποτε διαφοροποίηση στην αναγνώριση δικαιωμάτων μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών πτυχιούχων”, παρατηρεί η Τοπική Επιτροπή κι επισημαίνει το αίτημά της για “άμεση τροποποίηση των θέσεων κοινωνικών λειτουργών ΠΕ της προκήρυξης ΣΟΧ1/2017 Δήμου Καλαμάτας Αρ. Πρ. 26162/13.6.17 σε θέσεις κοινωνικών λειτουργών ΠΕ/ΤΕ”. Σχολιάζει ότι “δυστυχώς η επιλογή αυτή αποτελεί προσβλητική και μειωτική αντιμετώπιση, παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες και σε καμία περίπτωση δεν είναι κατανοητή” κι εκτιμά: “Επιπλέον καταργεί στην πράξη τους νόμους και συνιστά άνιση και άδικη μεταχείριση σε βάρος των κοινωνικών λειτουργών που είναι απόφοιτοι ΤΕΙ  και παραβιάζει την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης των υποψηφίων”.

 

Η Τοπική Επιτροπή Μεσσηνίας υπενθυμίζει ότι “ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος εκπροσωπεί κοινωνικούς λειτουργούς Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και πάγια θέση του είναι ότι ο κοινός καθορισμός των πλαισίων άσκησης του επαγγέλματος του κοινωνικού λειτουργού, το κοινό περιεχόμενο και διάρκεια του προγράμματος σπουδών όλων των τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ΑΕΙ και ΤΕΙ αποτελούν απόδειξη της ουσιαστικής ισοτιμίας των πτυχίων κοινωνικής εργασίας όλων των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας και διεκδικούμε αταλάντευτα την ισότιμη αντιμετώπιση ΠΕ και ΤΕ κοινωνικών λειτουργών και την ισότιμη πρόσβασή τους σε όλες τις θέσεις εργασίας όταν και όπου προκηρύσσονται”.

 

Τέλος, η Τοπική Επιτροπή ευελπιστεί ότι “ο δήμος θα μεριμνήσει για την άμεση αποκατάσταση της άδικης και άνισης αντιμετώπισης των κοινωνικών λειτουργών στη συγκεκριμένη προκήρυξη”.