Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 10:52

“Βομβαρδισμένο χωριό” το Φουρτζή (βίντεο)

“Βομβαρδισμένο χωριό” το Φουρτζή (βίντεο)

 

Στην περιοχή μας, εδώ και 4 χρόνια, έχει ξεκινήσει να φτιάχνεται ο νέος δρόμος Σουληνάρι - Κορυφάσιο μήκους 17 χλμ.

Ο δρόμος αυτός έχει δημοπρατηθεί κατευθείαν από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εκτελείται υπό την επίβλεψη της Ε.Υ.Δ.Ε./Κ.Σ.Χ.Υ.Τ.Κ.Ε. της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Εργων της Γ.Γ.Δ.Ε. Λόγω της κατασκευής αυτού του δρόμου έχουν «βομβαρδιστεί» όλες οι είσοδοι του χωριού μας.

• Εάν πας από Σουληνάρι - Φουρτζή στα 2 χλμ. πέφτεις επάνω σε λακκούβες σε μήκος 150 μ., τεραστίων διαστάσεων (εάν δεν τον ξέρεις τον δρόμο, έσπασες τα αμορτισέρ το λιγότερο).

• Εάν πας από Χατζή και σε μήκος 3,5 χλμ. πριν φθάσεις στο Φουρτζή, εκεί ο δρόμος έχει γίνει καλντερίμι (διότι εδώ πέρασαν φορτηγά πολλών τόνων φορτωμένα με στουρνάρι από τους πρόποδες του Μαγκλαβά για να στρωθεί ο νέος δρόμος Σουληνάρι - Κορυφάσιο και διάφορα άλλα φορτηγά βαρέος τύπου, αφού ο δρόμος Σουληνάρι - Φουρτζή είχε κλείσει λόγω του έργου).

• Εάν πας από Φουρτζόβρυση, ο δρόμος είναι τροχίλια. Στη Φουρτζόβρυση ήταν το εργοτάξιο που φτιάχτηκαν όλα τα σκυροδέματα που χρησιμοποιήθηκαν στο δρόμο, άρα πέρασαν από εκεί όλα τα αδρανή υλικά.

Είναι ή δεν είναι βομβαρδισμένο το χωριό Φουρτζή του Δήμου Πύλου - Νέστορος;

Συμπατριώτη υπουργέ κ. Αλέξη Χαρίτση, η τύχη του χωριού μας είναι στα χέρια σας. Μας σώζετε από την καταστροφή πριν το χειμώνα του 2017 ή μας αφήνετε να καταστραφούμε!

Τι ζητάμε:

1ον. Να φτιαχτεί άμεσα ο νεοκατεστραμμένος δρόμος 3,5 χλμ. από πρόποδες Μαγκλαβά - Φουρτζή.

2ον. Να φτιαχτεί άμεσα ο νεοκατεστραμμένος δρόμος Φουρτζόβρυση - Φουρτζή μήκους 1 χλμ.

3ον. Να τελειώσει το ενδιάμεσο τμήμα του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο μήκους 1 χλμ., για να δοθεί άμεσα σε κυκλοφορία ο δρόμος Σουληνάρι - Ικλαινα.

Νίκος Κισκήρας 

Επίτιμος πρόεδρος Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φουρτζαίων "Ο Πρόδρομος"