Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 21:43

Ανά 2 ημέρες η αποκομιδή σκουπιδιών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Σε δύο τομείς (ανατολικά - δυτικά) με φυσικό όριο τον Νέδοντα έχει χωρίσει την πόλη ο Δήμος Καλαμάτας, με σκοπό την ανά 2 μέρες αποκομιδή των απορριμμάτων. Αιτία είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό, λόγω συνταξιοδότησης και... ελαιοσυγκομιδής. Αν και ακόμα το πρόγραμμα θεωρείται πιλοτικό, εντούτοις από τη δημοτική αρχή εκφράζεται μία πρώτη αισιοδοξία για την εξέλιξή του.
Εν τω μεταξύ τα προβλήματα με το προσωπικό ίσως λυθούν στο προσεχές μέλλον, αφού όπως έγινε γνωστό χθες ξεμπλόκαρε η διαδικασία πρόσληψης 10 συμβασιούχων για 2 μήνες, η οποία είχε... κολλήσει το καλοκαίρι στον επίτροπο. Το παραπάνω έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η έναρξη της καμπάνιας προώθησης της ανακύκλωσης σε σχολικές μονάδες, με την τοποθέτηση σημαντικού αριθμού μπλε κάδων.
Από το... μενού δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και η κατάσταση που επικρατεί στη Μαραθόλακκα, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη μελών της Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο και δημοτικών συμβούλων στο χώρο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Καμβυσίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρατηρούνται από το Σεπτέμβριο στη λειτουργία της μονάδας μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης, αλλά και στα παράπονα και τις κινητοποιήσεις εργαζομένων σε αυτή, ότι παραμένουν απλήρωτοι.
Εκεί παρενέβη ο εκπρόσωπος της “Πρωτοπορίας” Νίκος Τριάντος σημειώνοντας ότι η συμπεριφορά των εργαζομένων δημιούργησαν περαιτέρω προβλήματα στη Ram Europe, ενώ ρώτησε αν όντως ο Δήμος Καλαμάτας χρωστάει χρήματα στην εταιρεία. Η απάντηση ήρθε από τον κ. Καμβυσίδη, ο οποίος διευκρίνισε ότι τα περίπου 630.000 ευρώ που οφείλονται είναι λόγω του ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμα φανεί συνεπής στις συμβατικές της υποχρεώσεις και ότι για τη λειτουργία της από 15 Μαρτίου μέχρι και αρχές Νοεμβρίου έχει λάβει περίπου 450.000 ευρώ.
Ιδιαιτέρως καυστικός ήταν ο εκπρόσωπος της Ομάδας Δράσης Αντώνης Μπαρσίνικας, κυρίως για την εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος το τελευταίο διάστημα, ενώ από την πλευρά του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” ζητήθηκε επίσκεψη στη ΜΟΛΑΚ το συντομότερο.