Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 15:06

Το δίκτυο ύδρευσης στον Δήμο Δυτικής Μάνης 

Το δίκτυο ύδρευσης στον Δήμο Δυτικής Μάνης 

 

Η κατάσταση που παρουσιάζει το δίκτυο ύδρευσης στο Δήμο Δ. Μάνης είναι τριτοκοσμική.

1) Στις πηγές στη θέση Ποτάμι στο Ρίντομο η κατάσταση είναι τραγική. Γίνεται συλλογή νερού από πολλές μικρές πηγούλες και όλο το νερό εκτεθειμένο στο οτιδήποτε (ζώα και ανθρώπους), χωρίς καμία προστασία, καταλήγει με σωλήνα στο δίκτυο.

2) Τα φρεάτια εκτόνωσης είναι όλα ανοικτά στον καθένα, χωρίς καμία ασφάλεια, όπως αυτό στην πρώτη φωτό, που βρίσκεται στη θέση Σκάλα στο Δ.Δ. Πηγαδίων, κοντά στην Παναγιά την Καψοδεματούσα. Διάφοροι ασυνείδητοι επιδίδονται σε μαθήματα κολύμβησης (η φωτό είναι από το καλοκαίρι του 2014) αλλά το φρεάτιο όπως βλέπετε στη δεύτερη φωτό, σημερινή, παρουσιάζει την ίδια εικόνα... χωρίς καμία ασφάλεια. Ο Ορειβατικός Καλαμάτας τι λέει για αυτή τη φωτό; Από αυτό το φρεάτιο υδρεύεται η μισή Δ.Ε. Αβίας.

3) Στα Σωτηριάνικα οι βρύσες τρέχουν λάσπη. Δημότης της περιοχής χθες, αγανακτισμένος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με ένα μπουκάλι με το ακατάλληλο νερό.

4) Τι δουλειά έχουν ιδιωτικά βυτιοφόρα-αγροτικά να γεμίζουν ανεξέλεγκτα πόσιμο νερό από το δίκτυο του δήμου, τη στιγμή που η περιοχή έχει έλλειψη; Γιατί αφήνουν τους κρουνούς ανασφάλιστους; Βλέπε Καρδαμύλη στην ευθεία πριν το σχολείο. Δεν τους βλέπουν;

Και δεν μιλάμε για τη διαχείριση του νερού που γίνεται στις δεξαμενές, όπου ο καθένας "αρμόδιος" το παίζει "καπετάνιος" και γυρίζει κατά το δοκούν τις βάνες, δίνοντας και κόβοντας νερό, δημιουργώντας έτσι τις γνωστές διακοπές νερού που ζήσαμε το καλοκαίρι σε πολλά χωριά του Δήμου και που για αυτές έγραφαν τα ΜΜΕ.

Κύριοι, εκεί στο Δήμο Δυτικής Μάνης, δεν ασχολείται κανείς με τα αυτονόητα...

 

Αλέξης Ρουτζούνης 

Δημοσιογράφος 

Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Μάνης