Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 19:29

“Δημοτικό μηχάνημα σε ιδιωτικές εργασίες” καταγγέλλει η ΡΑΚΙ Τριφυλίας

“Δημοτικό μηχάνημα σε ιδιωτικές εργασίες” καταγγέλλει η ΡΑΚΙ Τριφυλίας

“Ψηφοθηρική εξυπηρέτηση σε βάρος του δημοτικού προϋπολογισμού” καταλογίζουν στη δημοτική αρχή Τριφυλίας οι αιρετοί της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης (ΡΑΚΙ), με γραπτή δήλωσή τους.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι επικαλούνται βίντεο από τις 5 Αυγούστου, “όπου καταδεικνύεται ότι το γκρέιντερ του δήμου εκτελεί εργασίες διαμόρφωσης σε ιδιωτικό χώρο υπό ανέγερση επιχείρησης στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών, όπως ακριβώς καταγγέλθηκε στην 15η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 31η Αυγούστου 2017, χωρίς να είναι καταγεγραμμένο δημοτικό έργο”.

Στην ίδια δήλωσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι υποστηρίζουν ότι η αρχική καταγγελία που οι ίδιοι έκαναν προς τους “αντιδημάρχους (νυν και πρώην) κ. Πούλο Αναστάσιο και κ. Παπαθεοδοσίου Βασίλειο” δεν είχε αποτέλεσμα, όπως επίσης ότι δεν ικανοποιήθηκαν και από τις απαντήσεις του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα, σημειώνοντας επιπλέον ότι “η αποποίηση ευθυνών αρχικά, η μεταφορά υποψίας ευθυνών σε εργαζόμενο του δήμου, η συγκάλυψη ή και άγνοια, μόνο ως επιεικώς απαράδεκτες μπορεί να χαρακτηριστούν”.

Παράλληλα, κι αφού αναφέρουν ότι “η δημοτική αρχή είχε επιδείξει ελάχιστα ψήγματα αποκατάστασης και βελτίωσης του αγροτικού, κυρίως, οδικού άξονα και ανεπάρκεια καθαρισμού ορισμένων χώρων που φιλοξένησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις”, τονίζουν χαρακτηριστικά ότι “το ακριβοθώρητο δημοτικό όχημα προτιμήθηκε, με παράτυπη διαδικασία, να αποσταλεί για έμπρακτη εκδήλωση καλωσορίσματος σε ιδιώτη, την οποία βρίσκουμε πρωτοποριακά ανταποδοτική και ειλικρινώς πιστή σε ψηφοθηρικές νόρμες”.