Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 17:50

Οι εκδηλώσεις στην 120 ΠΕΑ για τον πρoστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

Τον πρoστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ γιορτάζει από το Σάββατο 4 έως και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία. Στην πόλη της Καλαμάτας, κέντρο εορτασμού είναι το αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ.

Καθ' όλη τη διάρκεια του πενθημέρου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα λειτουργεί φωτογραφική και στατική έκθεση διαφόρων τύπων αεροσκαφών, καθώς και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα, ενώ θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και την συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικό αεροσκάφος F-16 Βlοck 52 + Adv εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-2 και T-6, αεροσκάφος πυρόσβεσης ΡΖL και Ε/Π ΑΒ-205.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται το αεροδρόμιο το Σάββατο 4, την Κυριακή 5, τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 του μήνα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 12.15 το μεσημέρι, θα γίνει ο επίσημος εορτασμός και δοξολογία - ενώ για τη συγκεκριμένη μέρα ο χώρος θα είναι επισκέψιμος για το κοινό από τη 1.30 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.