Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 10:38

Συλλήψεις στην Κυπαρισσία για τη διακίνηση μεταναστών 

Συλλήψεις στην Κυπαρισσία για τη διακίνηση μεταναστών 

Σε συλλήψεις προχώρησαν οι λιμενικές αρχές για τη διακίνηση μεταναστών από την περιοχή της Τριφυλίας, καθώς 41 άτομα προχθές βρέθηκαν στοιβαγμένα σε ένα μικρό ταχύπλοο ανοιχτά του Κυπαρισσιακού Κόλπου, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία.

Οι λιμενικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 60χρονου Ελληνα από τη Ζάκυνθο και ενός 18χρονου Πακιστανού, κατά δήλωσή του, ο οποίος επέβαινε στο σκάφος. Ενας ακόμη Ελληνας κρατείται νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. 

Οι δύο πρώτοι χθες το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας όπου τους ασκήθηκε δίωξη για παράνομη διακίνηση μεταναστών, και στη συνέχεα στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας από όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος Ελληνας συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στο Γαλαξίδι ενώ ο 18χρονος Πακιστανός ήταν ανάμεσα στους 41 διασωθέντες και φέρεται να είναι αυτός που οδηγούσε το σκάφος. Οσον αφορά τον τρίτο, που νοσηλεύεται, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα αφού πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Οι υπόλοιποι μετανάστες μέχρι χθες το μεσημέρι φιλοξενούνταν στους δημοτικούς χώρους που βρίσκονται στις εργατικές κατοικίες Κυπαρισσίας, με τον Δήμο Τριφυλίας να έχει αναλάβει τη φροντίδα τους και κυρίως τη σίτισή τους. Από αυτούς τελικά διαπιστώθηκε ότι μόνο οι 11 έφεραν έγραφα που ήταν σε ισχύ και δικαιολογούσαν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας, οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι. Πέντε ακόμη ήταν ανήλικοι και ακολουθήθηκε η σχετική διαδικασία περί ανηλίκων, 24 ήταν χωρίς άδειες παραμονής και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομίας σε Κυπαρισσία και Καλαμάτα, ενώ ο ένας από τους 41 συνελήφθη για παράνομη διακίνηση.

Η προανάκριση πάντως από τις λιμενικές αρχές συνεχίζεται για την ανεύρεση και άλλων τυχόν εμπλεκομένων, καθώς οι διωκτικές αρχές φαίνεται ότι είχαν υπό παρακολούθηση εδώ και καιρό το συγκεκριμένο σκάφος.

 

Κ.Μπ.