Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 16:18

ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική απεργία (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική απεργία (βίντεο)

Σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 14ης Δεκεμβρίου κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους της Μεσσηνίας ο Μπάμπης Λυμπεράς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, που χθες επισκέφθηκε την Καλαμάτα.

Μαζί με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Φαββατά και τον οργανωτικό γραμματέα Δημήτρη Πράττη, επισκέφθηκαν το Διοικητήριο και συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους, ενώ είχαν συνάντηση και με τα Δ.Σ. των Σωματείων Εργαζομένων στο ΙΚΑ και το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σε συνέντευξη, ο κ. Λυμπεράς παρατήρησε ότι “η πανελλαδική απεργία της 14ης Δεκεμβρίου έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει μία μεγάλη πανεργατική απεργία. Να αποτελέσει την αφετηρία για απάντηση των εργαζομένων σε αυτή την 7ετή πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας του αυταρχισμού, το ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας”. Είπε ότι σε αυτή την απεργία τίθενται όλα τα σοβαρά ζητήματα, οι προσλήψεις στο Δημόσιο, το ασφαλιστικό με τις νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις, η μονιμότητα στο Δημόσιο, η αξιολόγηση από την οποία αποκλείονται όσοι προϊστάμενοι μετέχουν σε απεργίες, οι πλειστηριασμοί της πρώτης και λαϊκής κατοικίας  και το ξεπάγωμα των ωριμάνσεων από 1/1 του 2018.

Το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους και της Μεσσηνίας να συμμετάσχουν στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, “για να καταργήσουμε την παρατεταμένη λιτότητα των μνημονίων”.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δ. Φαββατάς ανέφερε οι  εργαζόμενοι τα τελευταία 8 χρόνια των μνημονίων βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα και η ανασφάλεια διογκώνεται. Και ζήτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και να μην καταργηθεί ο συνδικαλιστικός νόμος.

Ο οργανωτικός γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δ. Πράττης κάλεσε “τα πρωτοβάθμια σωματεία να ανταποκριθούν στο ρόλο που τους έχουν αναθέσει οι συνάδελφοι”. Και σημείωσε πως “η πολιτική των μνημονίων και των δανείων της τρόικας δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα. Το χρέος θα αγγίξει το 180% του ΑΕΠ το 2018, ενώ ήταν στο 176,8% το 2015 και στο 113% το 2009. Μνημόνια και δάνεια της τρόικας μετέτρεψαν τη χώρα σε αποικία χρέους και οδήγησαν στην ουσιαστική κατάργηση εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας”.

 Γ.Σ.


NEWSLETTER