Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 13:38

Η Καλαμάτα γιόρτασε την 25η Μαρτίου (βίντεο-φωτογραφίες)

Η Καλαμάτα γιόρτασε την 25η Μαρτίου (βίντεο-φωτογραφίες)

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Αριστομένους κορυφώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην Καλαμάτα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, τη Βουλή ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας και τη Ν.Δ. ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=oxKZoDxzDxU}

Νωρίτερα το πρωί τελέστηκε η δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, κατά την οποία προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Στη συνέχεια, στην πλατεία 23ης Μαρτίου κατατέθηκαν στεφάνια, από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της Βουλής, τον ανώτερο διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, το δήμαρχο Καλαμάτας και τους εκπροσώπους των Ενώσεων Απόστρατων Στρατού Ξηράς και Αεροπορίας Ν. Μεσσηνίας και όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων του νομού.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=F-ifhXImkbw}

Στις 11 ξεκίνησε η παρέλαση στην Αριστομένους, στην οποία συμμετείχαν μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, μέλη χορευτικών - παραδοσιακών συλλόγων, πρόσκοποι και μέλη του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, του Τμήματος Εθελοντριών Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ε.Ε.Σ. και αντιπροσωπευτικά τμήματα Πεζικού και Αεροπορίας.
Παρόντες επίσης ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.