Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 09:17

Συγκλονίζουν όσα έγιναν χθες στην Καλαμάτα: Αφησε τα 4 παιδιά της στην πόρτα του εισαγγελέα

Γράφτηκε από την
Συγκλονίζουν όσα έγιναν χθες στην Καλαμάτα: Αφησε τα 4 παιδιά της στην πόρτα του εισαγγελέα

 

 

Εκπληκτοι έμειναν υπάλληλοι και δικηγόροι όταν χθες λίγο μετά το μεσημέρι μια μάνα πήγε και άφησε τα 4 παιδιά της στην Εισαγγελία Καλαμάτας.

Η γυναίκα, Ελληνίδα γύρω στα 27 με 28, είπε ως δικαιολογία ότι δεν μπορεί να τα μεγαλώσει γιατί ο σύζυγός της τους παράτησε και αυτή δεν έχει δουλειά για να τα ζήσει.

Το μεγαλύτερο παιδί, ένα κοριτσάκι 7 χρόνων, μαζί με τα 3 μικρότερα αδέρφια του, αγοράκια ηλικίας 8 μηνών το μικρότερο και 6 χρόνων το μεγαλύτερο, με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκαν τελικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και παραμένουν, μέχρι να βρεθεί μια μονιμότερη στέγη. Η μεταφορά τους έγινε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με τη συνοδεία αστυνομικών, ώστε να φτάσουν ως εκεί ασφαλή.

Πιο αναλυτικά, η εισαγγελική αρχή κάλεσε την Αστυνομία για να συνοδεύσει τα παιδιά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου τα παρέλαβαν κοινωνικοί λειτουργοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και προς το παρόν φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική. Οπως γίνεται πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις, στα παιδιά θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να ελέγξουν οι γιατροί αν είναι όλα καλά με την υγεία τους.

Εν τω μεταξύ, με μέριμνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας της νοσηλευτικής μονάδας, κοντά στα 4 παιδιά θα βρίσκεται συνεχώς μια νοσοκόμα ώστε να φροντίζει για τις ανάγκες τους. Οι κοινωνικές λειτουργοί της υπηρεσίας του νοσοκομείου θα είναι παράλληλα σε συνεννόηση με την συνάδελφό τους της αντίστοιχης υπηρεσίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, προκειμένου (αν και εφόσον δεν ενδιαφερθεί ο πατέρας ή κάποιος κοντινός συγγενής για να τα πάρει) να βρουν ένα ίδρυμα κατάλληλο για να φιλοξενηθούν τα παιδιά. Αλλωστε, μετά από εισαγγελική παραγγελία προς την Κοινωνική Υπηρεσία της Π.Ε. Μεσσηνίας, η κοινωνική λειτουργός καλείται να διεξαγάγει έρευνα για τις συνθήκες που ζει η οικογένεια και κατά πόσο το οικογενειακό περιβάλλον είναι κατάλληλο για να μεγαλώνουν παιδιά. Επίσης, θα διερευνήσει την πιθανότητα να βρεθεί ένας συγγενής για να αναλάβει τη φροντίδα τους, ξεκινώντας φυσικά από τον ίδιο τον πατέρα, που θα πρέπει να αποδειχτεί αν πράγματι εγκατέλειψε τα παιδιά του και αν είναι κατάλληλος για να τα μεγαλώσει και να τα συντηρήσει.

Η “Ε” πάντως δέχτηκε χθες το μεσημέρι ένα τηλεφώνημα από μια γυναίκα κοντά στο περιβάλλον του πατέρα, η οποία όμως δεν ήθελε να μιλήσει επώνυμα ή να δώσει παραπάνω στοιχεία για την ταυτότητά της. Σύμφωνα με την εκδοχή που μας παρουσίασε, ο πατέρας των παιδιών είναι ένας άνθρωπος του μεροκάματου ο οποίος δουλεύει πολλές ώρες για να ζήσει τα παιδιά. Η ίδια εκμυστηρεύτηκε ότι η οικογένεια ζει μόνιμα στην Αθήνα και πως ο πατέρας προτίθεται να διεκδικήσει τα παιδιά του - ενώ η μητέρα τους είχε κατέβει προσωρινά σε ένα χωριό του Δήμου Οιχαλίας.

N.K.


NEWSLETTER