Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 09:24

Ασκηση πυρκαγιάς σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας (βίντεο)

Ασκηση πυρκαγιάς σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας (βίντεο)

Πυρκαγιά σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου εκδηλώθηκε χθες, λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς στο εσωτερικό του καταστήματος είχε εγκλωβιστεί υπάλληλος, που διασώθηκε από τους πυροσβέστες και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Το περιστατικό, ευτυχώς, δεν ήταν πραγματικό, αλλά μια άσκηση ετοιμότητας που οργάνωσε η Πυροσβεστική σε συνεργασία με την επιχείρηση “Διοκλής”.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ksTTeZpHbc8}

Οι πυροσβέστες με πλήρη εξοπλισμό (μάσκες και φιάλες οξυγόνου) έσβησαν γρήγορα και προσεκτικά τη φωτιά στις φιάλες, εξωτερικά του καταστήματος, και μπήκαν στο εσωτερικό όπου βρήκαν τη γυναίκα υπάλληλο.

“Με την άσκηση αυτή θέλαμε να αναδείξουμε την επικινδυνότητα του χώρου του ΒΙΟΠΑ, όπου υπάρχουν καταστήματα με υγραέριο και άλλα που χρησιμοποιούν οξυγόνο και διάφορα επικίνδυνα αέρια”, παρατήρησε ο αναπληρωτής διοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας – αντιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς.

Ο συντονιστής της άσκησης - επιπυραγός Παναγιώτης Δημητρακόπουλος παρατήρησε πως η Π.Υ. είναι σε ετοιμότητα. Εξήγησε ότι “δείξαμε τις ενέργειες που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε και πως δεν μπορεί να υπάρξει επέκταση. Δείξαμε και τη χρησιμότητα και τη σημασία του υγραερίου, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται”.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης “Διοκλής” Γιώργος Φάβας είπε ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και παρατήρησε: “Είναι σε ετοιμότητα η “Διοκλής”, σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά. Εχουμε προχωρήσει σε αντικατάσταση πυροσβεστικών φωλιών και αν χρειαστεί θα δυναμώσουμε τα μέσα, για να βοηθήσουμε το έργο της Πυροσβεστικής”.

Ο επαγγελματίας Παύλος Γκραίκης - εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στάθηκε στο αίσθημα ασφαλείας των επιχειρήσεων του ΒΙΟΠΑ, μετά από τέτοιες ασκήσεις.

Η άσκηση διενεργήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας τριήμερης εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Π.Υ. Καλαμάτας, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μελιγαλά και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου, καθώς και των εθελοντών της υπηρεσίας.

Γ.Σ.