Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 09:48

Ετοιμη η Κυπαρισσία για τη Λευκή Νύχτα

Γράφτηκε από τον
Ετοιμη η Κυπαρισσία για τη Λευκή Νύχτα

Η Κυπαρισσία στολίζεται, φωτίζεται, βάζει τα καλά της και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη 5η Λευκή Νύχτα το ερχόμενο Σάββατο 26 του μηνός: έναν θεσμό ο οποίος ήρθε για να μείνει, αν κρίνουμε από την επιτυχία των προηγούμενων χρόνων, καθώς ο κόσμος της περιοχής και οι επισκέπτες τον αγκάλιασαν, ενώ οι έμποροι και οι επιχειρηματίες τον στήριξαν.

Πρόκειται για μια βραδιά γιορτής, διασκέδασης, ευκαιριών για συμφέρουσες αγορές και πολλών εκπλήξεων. Μια βραδιά που η Κυπαρισσία προβάλλεται και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της περιοχής να την γνωρίσουν. Να διαπιστώσουν ότι μπορούν να την επισκεφθούν όλο το χρόνο για να θαυμάσουν τις ομορφιές της, να γνωρίσουν τον πολιτισμό της, να γευτούν τις γαστρονομικές προτάσεις της. Ετσι δεν πρέπει να λείψει κανείς και φέτος από τη Λευκή Νύχτα της Κυπαρισσίας καθώς οι εκπλήξεις θα είναι πολλές και ευχάριστες.

Την ιδέα και την υλοποίηση της Λευκής Νύχτας την είχε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας που συνεχίζει προσθέτοντας κάθε χρόνο μια ακόμη πινελιά.

Περισσότερα όμως για αυτή την βραδιά μας είπε μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Δημήτρης Τερζής:

- Πέμπτη λευκή νύχτα φέτος, ένας θεσμός που ήρθε για να μείνει. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Η διάθεση. Η διάθεση που δείχνουν οι κάτοικοι της πόλης αλλά κυρίως οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας, και με την ενεργή συμμετοχή τους στην οργάνωση της Λευκής Νύχτας την έχουν κάνει τόσο επιτυχημένη. Οταν απλοί άνθρωποι ενώνονται για το κοινό καλό, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μόνο επιτυχημένο.

Στην οργάνωση της Λευκής Νύχτας συμμετέχουν περίπου 130 επιχειρήσεις της πόλης μας και όλοι μας προετοιμαζόμαστε για αυτήν τη βραδιά μήνες πριν. Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι η οργάνωση και τα έξοδα αυτής της βραδιάς, προέρχονται στο συντριπτικό τους ποσοστό από τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

- Τι έχει ετοιμάσει για φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης;

Ολη η πόλη αυτή η βραδιά θα είναι μια γιορτή από άκρη σε άκρη. Εννέα μουσικά σχήματα κάθε είδους θα είναι διάσπαρτα στην κεντρική αγορά της πόλης μας και τα καταστήματα με την σειρά τους ετοιμάζουν τα κεράσματα τους και τις δίκες τους εκπλήξεις. Αυτά τα λίγα είναι που μπορούμε να αποκαλύψουμε, όλα τα υπόλοιπα θα τα δουν οι επισκέπτες μας περπατώντας την όμορφη πόλη μας.

- Γιατί θα πρέπει να επισκεφτεί κάποιος την Κυπαρίσσια τη Λευκή Νύχτα;

Η Κυπαρισσία μας είναι ένας προορισμός που κάποιος μπορεί να επισκεφτεί 365 μέρες το χρόνο και όχι μόνο τη Λευκή Νύχτα. Χτισμένη στη νοτιοδυτική πλευρά της Πελοποννήσου, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του Κυπαρισσιακού Κόλπου, με μακρόχρονη ιστορία, απέραντες αμμώδεις παραλίες και πλεονεκτική θέση για πεζοπορικές και δρομικές εξορμήσεις σε μοναδικής ομορφιάς τοπία, προσφέρει οτιδήποτε ένας επισκέπτης αναζητεί. Οι διακοπές και οι εξορμήσεις του επισκέπτη μας μπορούν να συνδυαστούν και με τα ψώνια του, καθώς η πόλη μας είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.

Ειδικότερα για τη Λευκή Νύχτα, ερχόμενος κανείς θα έχει τη δυνατότητα να περάσει μια μοναδική βραδιά μουσικής, προσφορών και εκπλήξεων, με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά από τις 8.30 το βράδυ ως τα ξημερώματα. Οσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με μουσικά σχήματα, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, και να απολαύσουν μοναδικά τοπικά κεράσματα! Θα γίνει διαγωνισμός καλύτερης βιτρίνας και φυσικά θα υπάρχουν εκπτώσεις και μεγάλες προσφορές σε όλα τα καταστήματα της πόλης. Μια πολύ ωραία ευκαιρία λοιπόν, για βόλτα στην όμορφη Κυπαρισσία, διασκέδαση αλλά και αγορές!

- Τι θετικό πιστεύετε έχουν φέρει οι προηγούμενες Λευκές Νύχτες για τον εμπορικό κόσμο και την πόλη γενικότερα;

Το πιο θετικό που πιστεύουμε ότι έχουν φέρει οι προηγούμενες Λευκές Νύχτες είναι η εξωστρέφεια. Πάνω από 10.000 επισκέπτες -τα προηγούμενα χρόνια- έρχονται στην πόλη μας, την περπατούν και την ανακαλύπτουν. Αυτό έχει αποτέλεσμα τόσο σε πρώτο χρόνο, ταμειακά, όσο και σε δεύτερο, καθώς πολλοί από αυτούς έρχονται ξανά είτε για βόλτα και ψώνια είτε για διακοπές. Οι Λευκές Νύχτες είναι η αφορμή να αναδείξουμε την πόλη μας και να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να γνωρίσουν την τοπική αγορά, τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις μας. Η Κυπαρισσία είναι υπερήφανη για τη Λευκή της Νύχτα: μια γιορτή της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου - και δεν διστάζουμε να πούμε ότι είναι η μεγαλύτερη Λευκή Νύχτα της Πελοποννήσου.

- Πόσο έχει "πληρώσει" ο εμπορικός κόσμος την οικονομική κρίση;

Υστερα από 7 χρόνια καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών που αφαίρεσαν πάνω από το 25% του ΑΕΠ της χώρας μας, περισσότερο δηλαδή από όσο μειώθηκε το ΑΕΠ της Γερμανίας κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ύστερα από τη φτωχοποίηση του πληθυσμού της χώρας μας με πάνω από 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και πάνω από 1,5 εκατομμύριο να ζει κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας, είναι σαφές ότι όλος ο εμπορικός κόσμος έχει επηρεαστεί. Αν σε αυτά προσθέσουμε την υπερφορολογήση των επιχειρήσεών μας σε ποσοστό που πλησιάζει το 80%, είναι εύκολο να αντιληφθεί κάνεις ότι το επιχειρείν στις μέρες μας είναι μια πραγματικά πολύ δύσκολη υπόθεση.

Ομως εμείς παρά αυτές τις αντίξοες συνθήκες δεν σκύβουμε το κεφάλι, αισιοδοξούμε και καθημερινά παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό. Ολοι εμείς με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας, δεν μπορούμε παρά καθημερινά να αγωνιζόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε θέσεις εργασίας και να έχουμε ένα μοναδικό όραμα, να παραδώσουμε τον τόπο μας στις επόμενες γενιές σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι εμείς βιώνουμε σήμερα.


NEWSLETTER