Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 15:40

Εκδήλωση μνήμης στον Αετό

Εκδήλωση μνήμης στον Αετό

Εκδήλωση για την 75η Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αετού, στη μνήμη των θυμάτων της κατοχικής θηριωδίας, θα πραγματοποιηθεί στην τοπική κοινότητα Αετού το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου από το Δήμο Τριφυλίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα, από το μητροπολίτη Τριφυλίας και  Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους της πολιτείας και του δήμου, και ομιλία από τον Παντελή Γκότση. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με  προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Τα ονόματα των νεκρών (εκτελεσθέντων και πυρποληθέντων) είναι:

Από τον Αετό, Αλέξιος Δημ. Γκότσης (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς (Γιωργιάννης). Από γειτονικά χωριά, Κωνσταντίνος Κατσιάρας, Μήτρος Πετρόπουλος, Γιαννούλα Δημητροπούλου, Βασιλική Βόγκα (Κοπανάκι 1944), Μιχάλης Αποστολόπουλος (Κοπανάκι 1944), Νικόλαος Μανωλόπουλος, Γρηγόριος  Γ. Παναγιωτόπουλος (Σελλά Τριφυλίας).