Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 11:19

Αποκτούν ψηφιακή υπογραφή οι δικηγόροι της Καλαμάτας

Αποκτούν ψηφιακή υπογραφή οι δικηγόροι της Καλαμάτας

 

Μια νέα ψηφιακή εποχή ανοίγεται και για τους δικηγόρους της Καλαμάτας, οι οποίοι έδειξαν ότι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του συλλόγου τους και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και περισσότεροι από 40 απέκτησαν ψηφιακή υπογραφή.

Στην Καλαμάτα από την περασμένη Δευτέρα και μέχρι χθες βρίσκονταν άλλωστε για το λόγο αυτό οι δύο υπεύθυνες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ο ΔΣΑ είναι πιστοποιημένος από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως Αρχή για να εκδίδει πιστοποιητικά ψηφιοποίησης) Σπυριδούλα Γούμενου και Αντωνία Αντωνίδη, προκειμένου να προχωρήσουν τη διαδικασία πιστοποίησης.

Οπως είπαν χθες λοιπόν σε δηλώσεις τους, συνεργάτης τους από την πόλη θα συνεχίσει τη διαδικασία πιστοποίησης των ψηφιακών υπογραφών δικηγόρων. Εξήγησαν ακόμα πως μετά το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, αυτός της Καλαμάτας ήταν ο πρώτος που έκανε το βήμα για να αποκτήσουν τα μέλη του ψηφιακή υπογραφή, ώστε ο δικηγόρος κάτοχός της να μπορεί να καταθέτει ηλεκτρονικά τα δικόγραφα από όπου και αν βρίσκεται μέσω του portal olomeleia.gr.

Θυμίζουμε ότι προς το παρόν αυτό μπορεί να γίνει σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της χώρας (της Καλαμάτας δεν είναι σε αυτά), στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Διοικητικά Πρωτοδικεία, ωστόσο αναμένεται ότι θα επεκταθεί και στις άλλες βαθμίδες των δικαστηρίων.

Ν.Κ.