Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 15:18

Καλαμάτα: Ακόμα οι άδειες για φανάρια στον ΟΑΕΔ ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα

Γράφτηκε από τον

Ενας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε πέρυσι τέτοια μέρα το βράδυ, στον εθνικό δρόμο στο ύψος του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα και το οποίο στοίχισε τη ζωή της 23χρονης Βασιλικής Λυμπεροπούλου, σπουδάστριας των Σχολών Μαθητείας του οργανισμού.

Ενα χρόνο μετά και ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί καμία παρέμβαση, τα φανάρια που αποφασίστηκαν να μπουν στο συγκεκριμένο επικίνδυνο σημείο.

“Είναι η γραφειοκρατία, πρέπει να πάρουμε άδειες και η παρέμβαση βρίσκεται στη διαδικασία αδειοδότησης και δημοπράτησης”, μας είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν μπει τα φανάρια.

Σε παλιότερη δήλωσή του ο δήμαρχος είχε ενημερώσει πως πέρα από τα φανάρια δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει κόμβος, καθώς δεν επαρκεί ο χώρος.

Χθες στο νεκροταφείο Αρφαρών, στον τάφο της άτυχης κοπέλας, με πρωτοβουλία της οικογένειάς της τοποθετήθηκε ένα γλυπτό που αναπαριστά τη Βασιλική, το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Γκούζος. Το ετήσιο μνημόσυνο για τη Βασιλική Λυμπεροπούλου θα τελεστεί στο ναό Αγίων Θεοδώρων στ’ Αρφαρά, το άλλο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.

Η οικογένεια και οι φίλοι της Βασιλικής, οι υπάλληλοι του τοπικού ΟΑΕΔ και ο κόσμος που προσέρχεται καθημερινά στα γραφεία του, καθώς και οι κάτοικοι του Ασπροχώματος περιμένουν με αγωνία την τοποθέτηση των φαναριών, για να γίνει πιο ασφαλής η διάβαση και να μην χαθούν άλλοι άνθρωποι, ως εκδήλωση μνήμης και τιμής στην άτυχη κοπέλα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Βασιλική παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, όταν επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο και έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από 10 ημέρες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Γ.Σ.