Ενα χρόνο μετά και ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί καμία παρέμβαση, τα φανάρια που αποφασίστηκαν να μπουν στο συγκεκριμένο επικίνδυνο σημείο.
“Είναι η γραφειοκρατία, πρέπει να πάρουμε άδειες και η παρέμβαση βρίσκεται στη διαδικασία αδειοδότησης και δημοπράτησης”, μας είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν μπει τα φανάρια.
Σε παλιότερη δήλωσή του ο δήμαρχος είχε ενημερώσει πως πέρα από τα φανάρια δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει κόμβος, καθώς δεν επαρκεί ο χώρος.
Χθες στο νεκροταφείο Αρφαρών, στον τάφο της άτυχης κοπέλας, με πρωτοβουλία της οικογένειάς της τοποθετήθηκε ένα γλυπτό που αναπαριστά τη Βασιλική, το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Γκούζος. Το ετήσιο μνημόσυνο για τη Βασιλική Λυμπεροπούλου θα τελεστεί στο ναό Αγίων Θεοδώρων στ’ Αρφαρά, το άλλο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.
Η οικογένεια και οι φίλοι της Βασιλικής, οι υπάλληλοι του τοπικού ΟΑΕΔ και ο κόσμος που προσέρχεται καθημερινά στα γραφεία του, καθώς και οι κάτοικοι του Ασπροχώματος περιμένουν με αγωνία την τοποθέτηση των φαναριών, για να γίνει πιο ασφαλής η διάβαση και να μην χαθούν άλλοι άνθρωποι, ως εκδήλωση μνήμης και τιμής στην άτυχη κοπέλα.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Βασιλική παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, όταν επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο και έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από 10 ημέρες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Γ.Σ.