Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 17:29

Με Μαδούρο ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Καλαμάτας

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο εξέδωσε ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Καλαμάτας “Venceremos”.

Στην ανακοίνωση, ειδικότερα, καταγγέλλεται η “απροκάλυπτη, ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Βενεζουέλας, μιας χώρας που οι ίδιες οι ΗΠΑ με τις εγκληματικές τους ενέργειες (κυρώσεις, αποκλεισμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών και χρυσού σε τρίτες χώρες, τιμωρία εταιρειών που συναλλάσσονται μαζί της κ.λπ.) επί σειρά ετών, την έφεραν σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση”. Επισημαίνεται επίσης ότι “αισθανόμαστε την ανάγκη να υποστηρίξουμε τη Βενεζουέλα και για τον επιπλέον λόγο ότι ήταν η μόνη χώρα που στήριξε την Κούβα στέλνοντας πετρέλαιο στην πιο κρίσιμη στιγμή της, που μετά την γκορμπατσοφική προδοσία έμεινε εντελώς μόνη και αβοήθητη”.

Τέλος, με την ίδια ανακοίνωση, καταδικάζεται “απερίφραστα η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συντάσσεται με τα βορειοατλαντικά αφεντικά, “αναγνωρίζοντας” τη μαριονέτα των ΗΠΑ ως “πρόεδρο” (παράνομα σύμφωνα με τον γραμματέα του ΟΗΕ)”.