Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 11:11

Βιβλίο συνταγών από τις γυναίκες της Μαραθόπολης

Βιβλίο συνταγών από τις γυναίκες της Μαραθόπολης

 

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία έχει πάρει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης, καθώς πρόκειται να εκδώσει ένα λεύκωμα με συνταγές εκτελεσμένες από τις γυναίκες του συλλόγου.

Μάλιστα δεν μένουν μόνο στο μαγειρικό κομμάτι αφού οι συνταγές συνοδεύονται από ιστορίες της περιοχής.

Από το Σύλλογο τονίζεται σχετικά:

«Ενα εγχείρημα που το δουλεύουμε καιρό τώρα, είναι σχεδόν ολοκληρωμένο! Πρόκειται για ένα λεύκωμα - βιβλίο συνταγών που θα εκδώσει ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος. Το βιβλίο περιλαμβάνει συνταγές εκτελεσμένες από τις γυναίκες του συλλόγου μας, τις άξιες αυτές κυρίες που χρόνια τώρα στέκονται στο πλευρό μας και που όλοι έχουμε γευτεί τις νοστιμιές τους στις εκδηλώσεις μας. Ωστόσο, δε μένουμε μόνο στο μαγειρικό κομμάτι αφού οι συνταγές συνοδεύονται από σύντομες ιστορίες του τόπου.

Οι εργασίες του βιβλίου έχουν προχωρήσει και είμαστε στο στάδιο της εκτύπωσης. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ποιοτική δουλειά. Ενα λεύκωμα 144 σελίδων με φωτογραφίες των κυριών και των πιάτων τους αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας. Τα κείμενα είναι στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Το χαρτί της έκδοσης είναι πιστοποιημένο οικολογικό. Δεν πρόκειται απλά για ένα βιβλίο συνταγών, αλλά για ένα πολιτιστικό κειμήλιο!

Το κόστος της εκτύπωσης θα καλυφθεί από χορηγίες. Οποιος επιθυμεί να συνδράμει, επαγγελματίας ή ιδιώτης, με οποιοδήποτε ποσό, μπορεί να κάνει κατάθεση στο λογαριασμό του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μαραθόπολης στην Τράπεζα Πειραιώς (ΙΒΑΝ GR1801713420006342142854961). Οπωσδήποτε να αναφέρεται η επωνυμία καταθέτη, προκειμένου να κοπεί το απαραίτητο παραστατικό αποδοχής της χορηγίας».

Κ.Μπ.