Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 13:16

Εκδήλωση για την Προληπτική Ιατρική στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση για την Προληπτική Ιατρική στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, σε συνεργασία με εκλεκτούς εξειδικευμένους επιστήμονες, με κύρια χαρακτηριστικά τον ενθουσιασμό και την αθρόα προσέλευση, διοργάνωσε το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά την εκδήλωση Προληπτικής Ιατρικής στη Μάνη  στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης «Τοπική Αυτοδιοίκηση & Πρόληψη».

Η εντυπωσιακή προσέλευση πολιτών – επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή καθιέρωσε πλέον τη συγκεκριμένη εκδήλωση θεσμό στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του μοναδικού Υγειονομικού Σταθμού της Νοτιοανατολικής Εσχατιάς της δοκιμαζόμενης Ηπείρου.

Έπειτα από την απροσδόκητα επιτυχή περσινή μας συνάντηση ανανεώσαμε την υπόσχεσή μας, θέτοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Η εκδήλωση με τη δική μας προσπάθεια και τον ακάματο ζήλο των άξιων συναδέλφων που την πλαισίωσαν, αποτέλεσε αιχμή του δόρατος μεταξύ των ποικίλων δράσεων του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης με το γνώριμο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και μοναδικό κίνητρο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στην ευρύτερη περιοχή.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας προσήλθαν στον αναδομημένο χώρο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και απέκτησαν πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες ποικίλων ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα, Καρδιολογία, Διαβητολογία, Γενική Χειρουργική, Χειρουργική Μαστού, Γυναικολογία, Γαστρεντερολογία, Νευρολογία, Νευροχειρουργική, Ουρολογία, Παιδιατρική, Ορθοπεδική, Πνευμονολογία, Γενική Ιατρική, ολοκλήρωσαν το φάσμα της παρέμβασης για Ολιστική Φροντίδα σε Οργανισμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι καταγεγραμμένες επισκέψεις στο σύνολο των ειδικοτήτων ανήλθαν στις 662 σημειώνοντας σαφή αύξηση από τον περσινό αριθμό των 451  εξεταζόμενων ασθενών, αύξηση η οποία καταδεικνύει την επιτυχία  του όλου εγχειρήματος και την αναγκαιότητα επανάληψης παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών.

Από τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας, οφείλω να απευθύνω θερμές ευχαριστίες σε όλους τους καταξιωμένους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο φετινό μας κάλεσμα, αποδεικνύοντας το υψηλό τους φρόνημα στην υπηρεσία για το συνάνθρωπο αλλά και τον ένθερμο ζήλο για ανιδιοτελή προσφορά στους πολίτες – ασθενείς στη Μάνη. Επιπροσθέτως, αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Ανατολικής Μάνης για την αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε προσπάθεια μας.

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, παρά την εξαιρετικά ασταθή και αντιπαραγωγική κοινωνικο-πολιτική συγκυρία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναμόρφωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στη σαγηνευτική αυτή γωνιά της γηραιάς ηπείρου. Το παραγόμενο αποτέλεσμα, εκφρασμένο όχι μόνο με αριθμούς αλλά κυρίως με την ανεκτίμητη ικανοποίηση που χαρίζει καθένα από τα χαμόγελα των επισκεπτών του, δικαιώνει την προσπάθεια όλων μας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ

Dr. ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Δ. ΜΑΡΙΟΛΗΣ


NEWSLETTER