Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 18:06

Εργατικό Κέντρο και συνταξιούχοι ΙΚΑ υπέρ των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από την

Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας για τους συμβασιούχους της ΔΕΥΑΚ, οι οποίοι συνεχίζουν την εκστρατεία ενημέρωσης έξω από τα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης, συγκεντρώνοντας μέχρι τώρα “πάνω από 2.000 υπογραφές συμπαράστασης” όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Στην ίδια ανακοίνωση του σωματείου προστίθεται ότι εκτός από τις δύο πιο πάνω δηλώσεις συμπαράστασης, σε ανάλογες δηλώσεις έχουν προβεί “24 σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ, η Ομοσπονδία ΠΟΕΔΕΥΑ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Επισιτισμού Νομού Μεσσηνίας, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Παναγής Κουμάντος, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Νομού Μεσσηνίας”. Παράλληλα, το σωματείο προειδοποιεί ότι πλέον θα έχει μόνιμη παρουσία στις συνεδριάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όσο και του Δ.Σ. της ΔΕΑΥΚ.

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στη δική του ανακοίνωση σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι “συμπαρίσταται και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των 26 συμβασιούχων στη ΔΕΥΑΚ”, τονίζοντας ότι “πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους”.

Τέλος, σε ανάλογη απόφασή της, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας επισημαίνει, ανάμεσα σ’ άλλα, ότι “η συνεχιζόμενη αγωνία και ταλαιπωρία των απολυμένων συμβασιούχων εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ πρέπει άμεσα να πάρει οριστικό τέλος”, παρατηρώντας ότι “επιβάλλεται άμεσα να μετατραπούν οι σχέσεις εργασίας των απολυμένων συμβασιούχων στη ΔΕΥΑΚ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου” και καλώντας την κυβέρνηση “να δει θετικά και άμεσα το θέμα που έχει προκύψει”.