Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 19:52

Βιβλίο με αυθεντικές συνταγές του Μαράθου

Βιβλίο με αυθεντικές συνταγές του Μαράθου

 

Μοναδικές αυθεντικές συνταγές του Μαράθου φιλοξενούνται στο βιβλίο «Γεύση από Μάραθο - Taste of Marathos» που με τη βοήθεια και τη συνεργασία των γυναικών του χωριού ετοίμασε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση όπου η κάθε γυναίκα θα μαγειρέψει και τη συνταγή που έχει στο βιβλίο.

Είναι μια προσπάθεια δύο χρόνων, μας επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρίνα Τεριζάκη, και μέσα από αυτό το βιβλίο ευελπιστούν ο Μάραθος να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Μπορεί κανείς να το βρει στο χώρο του συλλόγου στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του χωριού, καθημερινά από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Χαρακτηριστικά η κ. Τεριζάκη τόνισε:

«Μέσα από το βιβλίο αυτό όλοι μπορούν να πάρουν μια γεύση από Μάραθο και να δοκιμάσουν τα πιάτα μας. Είναι μια προσπάθεια δύο ετών. Μπαίναμε στα σπίτια των γυναικών του χωριού - και εδώ πρέπει να πούμε ότι οι γυναίκες του χωριού μας είναι πολύ φιλόξενες, πολύ ευγενικές, πάντα στηρίζουν το σύλλογο 30 χρόνια τώρα, και ο σύλλογος υπάρχει λόγω αυτών των γυναικών. Ετσι και αυτή τη φορά άνοιξαν τα σπίτια τους, μαγείρεψαν για εμάς και γεμίσαμε τις σελίδες του βιβλίου με υπέροχες συνταγές.

Ο σύλλογός μας θέλει να καταγράψει ήθη, έθιμα, παραδόσεις και να τα μεταφέρει στις επόμενες γενιές, αυτός είναι το στόχος μας. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πολιτιστικό κειμήλιο, μια κληρονομιά, και να δείξουνε τη γαστρονομική ταυτότητα του χωριού μας σε όλο τον κόσμο, να πάρουν όλοι μια γεύση από Μάραθο. Είναι μια έκδοση στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, ώστε να τον παίρνουν μαζί τους οι επισκέπτες και να ταξιδέψουμε το Μάραθο παντού.

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει τον Αύγουστο, όπου όλες οι γυναίκες που συμμετέχουν στο βιβλίο θα μαγειρέψουν αυτά τα φαγητά και έτσι ο κόσμο θα μπορέσει να δοκιμάσει τις συνταγές αυτού του βιβλίου. Θέλουμε να το κάνουμε μια γιορτή, γιατί είναι γιορτή αυτό το βιβλίο.

Περιέχει συνταγές από τη θάλασσα και τη στεριά, επίσης γλυκά, λικέρ και συνταγές από θρησκευτικά έθιμα που θέλουμε να μείνουν και να μεταφερθούν στις νέες γενιές.

Το βιβλίο μπορεί κάποιος να το βρει στην έδρα του συλλόγου μας στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Μαράθου, καθημερινά από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 12, τις ώρες λειτουργίας και της έκθεσης φωτογραφίας μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου».

 

Κ.Μπ.