Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 08:06

Υποτροφία για το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας από το Ιδρυμα Κωνσταντακόπουλου

Υποτροφία για το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας από το Ιδρυμα Κωνσταντακόπουλου

Το κόστος συμμετοχής δύο ατόμων από τη Μεσσηνία στο φετινό Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας KaDISS 2019 (Kalamata Drama International Summer School) αναλαμβάνει να καλύψει το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωσταντακόπουλου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι επαγγελματίες ή σπουδαστές του χώρου των παραστατικών τεχνών (θέατρο, χορός, μουσικό θέατρο κλπ), που είτε κατάγονται από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία είτε διαμένουν σε αυτή, ή σχετίζονται με κάποιον τρόπο με την περιοχή που διοργανώνει και φιλοξενεί το Διεθνές Σχολείο Θεάτρου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.kalamatadrama.com) και να τη στείλουν έως και την ερχόμενη Παρασκευή 2 Αυγούστου, με ένα σύντομο βιογραφικό τους, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@kalamatadrama.com συμπληρώνοντας ως τίτλο “Υποτροφία Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορούν να πάρουν καλώντας στο τηλέφωνο 6955-933407, ενώ όλοι οι αιτούντες θα λάβουν απαντητικό email.

 

KaDISS 2019

Το KaDISS 2019 είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας και σύμπραξης με βάση την εκπαίδευση του δημοφιλούς Βρετανικού Οργανισμού Theatre Alive! και του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα νέο, εντατικό πρόγραμμα διδασκαλίας 3 εβδομάδων, με γλώσσα διδασκαλίας τα Αγγλικά, το οποίο εγκαινιάζεται φέτος από τις 19 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου και θα διεξάγεται κάθε χρόνο στην Καλαμάτα.

Το καλοκαιρινό αυτό σχολείο απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο και στόχος του είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, απόφοιτοι δραματικών σχολών και νέοι που έχουν ήδη επαγγελματική εμπειρία στο θέατρο, καθώς και σε άλλους τομείς των παραστατικών τεχνών (όπως η όπερα και το μιούζικαλ) όπου απαιτούνται υποκριτικές ικανότητες, να θέσουν σωστές βάσεις για το θέατρο ή να αναπτύξουν/βελτιώσουν τις μεθόδους και τις ικανότητές τους στην υποκριτική.

Επικεφαλής είναι ο πρωτοποριακός Βρετανός σκηνοθέτης Αντιου Βισνέβσκι (Andrew Visnevski), καθηγητής στη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου του Λονδίνου (RADA) έως και το 2017 και συνεργαζόμενος καθηγητής, σήμερα, στη νεοσύστατη Σχολή Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας.