Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019 12:30

Πρ. Παυλόπουλος: Αν χρειασθεί θα επιβάλλουμε τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου

Γράφτηκε από την
Πρ. Παυλόπουλος: Αν χρειασθεί θα επιβάλλουμε τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου

Στην Τρίπολη βρίσκεται σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος για τις εκδηλώσεις της 198ης επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημέρας και μετά την κατάθεση στεφάνου ο κ. Παυλόπουλος έκανε δήλωση με μήνυμα προς την Τουρκία. «Εμάς, τους Έλληνες, το παρελθόν μας διδάσκει όχι την διχόνοια και την εκδίκηση, αλλά την ανάγκη εμπέδωσης της φιλίας και της ειρηνικής συνύπαρξης» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ολόκληρο το Μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου

«Οι Έλληνες, ως Λαός και ως Έθνος, εορτάζουμε και φέτος την Άλωση της Τριπολιτσάς. Αυτή την εμβληματική νίκη των Αγωνιστών του 1821 η οποία, χάρη στην στρατηγική ιδιοφυΐα του Γέρου του Μωριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οδήγησε στην τελική ευόδωση της Εθνεγερσίας και στην μετέπειτα δημιουργία του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους.

Από εδώ, την Τρίπολη, κατ’ αυτή την Επέτειο στέλνουμε προς την γείτονα Τουρκία το μήνυμα ότι εμάς, τους Έλληνες, το παρελθόν μας διδάσκει όχι την διχόνοια και την εκδίκηση, αλλά την ανάγκη εμπέδωσης της φιλίας και της ειρηνικής συνύπαρξης. Τούτο, όμως, προϋποθέτει τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, πολλώ μάλλον όταν από τον σεβασμό αυτόν εξαρτάται και η Ευρωπαϊκή της προοπτική.

Επίσης, διαμηνύουμε προς την Τουρκία ότι εμείς, οι Έλληνες, αν χρειασθεί θα επιβάλλουμε τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας μάλιστα σήμερα και την στήριξη των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των Εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και θα το πράξουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, όπως συμβαίνει και κάθε φορά που υπερασπιζόμαστε τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια. Χρόνια Πολλά» το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Τριπολιτσά.


NEWSLETTER