Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 04:54

Καταστήματα πωλούσαν κατεψυγμένα για νωπά

Γράφτηκε από τον

Δέκα τέσσερα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, που για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων δε δίνονται στη δημοσιότητα, βρέθηκαν να παρανομούν για αγορανομικούς και υγειονομικούς λόγους, στα 51 που συνολικά ελέγχθηκαν, κατά τον Αύγουστο από μικτά κλιμάκια αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.
Αυτό ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Π. Αλευράς, τονίζοντας πως πρόκειται για σημαντική παράβαση. Ενημέρωσε ότι τα καταστήματα αυτά (γενικά εστιατόρια, ταβέρνες, ψησταρειές, ξενοδοχεία, καφέ κλπ.) έπαιρναν νωπά κρέατα και αλιεύματα, παράνομα τα έβαζαν στην κατάψυξη και τα έκαναν κατεψυγμένα και μετά τα πωλούσαν ως νωπά. Τα προϊόντα αυτά κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν και σε βάρος των επαγγελματιών υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά όπως προβλέπεται από το νόμο.
«Θα είμαστε αμείλικτοι στις παρανομίες», δήλωσε ο κ. Αλευράς, αλλά δε θέλησε να πει ποια καταστήματα είναι αυτά. «Δε χρειάζεται να τα πούμε», απάντησε σε σχετική ερώτηση και παραδέχθηκε πως είναι σε τουριστικές περιοχές.
Γ.Σ.