Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 20:08

Το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Γράφτηκε από την
Το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 

Στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, θα συμμετέχει το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τα ταξικά συνδικάτα χαιρετίζουμε και τιμούμε την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973. Καθημερινά στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, με σταθερή αγωνιστική δράση, δίνουμε συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις και παρακαταθήκες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο αταλάντευτος και διαρκής αγώνας ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματά μας”.

Εξαπολύοντας επίθεση σε κυβερνήσεις και φιλονατοϊκά κόμματα, σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., αναφέρει ότι “από τη μια δολοφονούν τους λαούς της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, από την άλλη καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, απέναντι στους πρόσφυγες που οι ίδιοι ξερίζωσαν από τα σπίτια τους” και παρατηρεί: “Με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δίνουμε απάντηση στο δόγμα «νόμος και τάξη», στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του ασύλου. Δίνουμε απάντηση σε κυβερνήσεις και βιομηχάνους που θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο και τα πανεπιστήμια ανώνυμες εταιρείες”.


NEWSLETTER