Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 09:31

Εληξε τυπικά χθες η προθεσμία: Κοντά στο στόχο οι δηλώσεις στο Κτηματολόγιο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Εληξε τυπικά χθες η προθεσμία: Κοντά στο στόχο οι δηλώσεις στο Κτηματολόγιο Μεσσηνίας

 

Εληξε χθες η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο και για την περιφερειακή ενότητα της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συλλογή των δηλώσεων ιδιοκτησίας στη Μεσσηνία άγγιξε σε ποσοστό το 50%. Θυμίζουμε ότι εξαρχής είχε τεθεί από τον ανάδοχο, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η υποβολή δηλώσεων, ο τεχνικός και συμβατικός στόχος του 55%, για να μπορεί να προχωρήσει η μελέτη.

Μέχρι και χθες η προσέλευση στο Γραφείο Κτηματογράφησης στη Λεωφόρο Αθηνών στο Ασπρόχωμα ήταν αυξημένη, και μεγάλος αριθμός πολιτών (μεγαλύτερος από τις προηγούμενες μέρες) έσπευσε στο τέλος της προθεσμίας, προκειμένου να δηλώσει εμπρόθεσμα την προσέλευσή του στο Κτηματολόγιο.

Βέβαια, από το Γραφείο Κτηματογράφησης μας είπαν ότι κατά την άποψή τους η προσέλευση δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι περίμεναν μεγαλύτερη. Ο κόσμος εξυπηρετούνταν κατά κύριο λόγο με μια διαπίστωση του εμπροθέσμου, και πολύ λίγοι κατέθεσαν χθες δηλώσεις, όταν μπορούσαν κάποιοι υπάλληλοι να το κάνουν. Ολοι όσοι προσήλθαν πάντως στο τέλος της προθεσμίας εξυπηρετήθηκαν και, εφόσον άκουσαν τις οδηγίες του προσωπικού, μπόρεσαν να πάρουν τη διαπίστωση του εμπροθέσμου. Οι πολίτες που πήραν μια τέτοια διαπίστωση προσέρχονται έπειτα, με συγκεκριμένο ραντεβού, για να δηλώσουν τις πληροφορίες για την ακίνητη περιουσία τους και να ενσωματωθούν τα ακίνητά τους στην κτηματογράφηση.

Επίσης, από το Γραφείο μάς ενημέρωσαν ότι η διαδικασία κτηματογράφησης συνεχίζεται κανονικά, και η μόνη διαφοροποίηση από εδώ και πέρα είναι ότι οι δηλώσεις θα είναι πλέον εκπρόθεσμες - που σημαίνει ότι εφόσον η πολιτική ηγεσία το θελήσει, θα επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο. Πάντως, για 12 ακόμα μήνες οι πολίτες θα μπορούν με το ισχύον καθεστώς να δηλώνουν την ακίνητη ιδιοκτησία τους στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης.

Ν.Κ.

 


NEWSLETTER