Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 08:46

Ψάχνουν ακόμα την αιτία της δυσοσμίας στο νερό χωριών της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Ψάχνουν ακόμα την αιτία της δυσοσμίας στο νερό χωριών της Καλαμάτας

 

Στο παλιό δίκτυο ύδρευσης που μπορεί να είναι συνδεδεμένο με το καινούργιο και να λειτουργεί ακόμα, αναζητεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας την αιτία της δυσοσμίας στο νερό που εξακολουθεί να υπάρχει στα χωριά του πρώην Συνδέσμου “Δροσιά”.

Η δυσοσμία αυτή εξακολουθεί να υπάρχει σε Αριοχώρι, Ασπροπουλιά, Αλώνια, Ανεμόμυλο και Πλατύ από το περασμένο καλοκαίρι και να προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία στους κατοίκους, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ την Τετάρτη αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιώτη την παροχή υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των οσμών στο πόσιμο νερό των συγκεκριμένων χωριών. Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ο ιδιώτης θα προχωρήσει σε τομές για να ελεγχθεί και να επιβεβαιωθεί (αν ισχύει) η λειτουργία των παλιών αγωγών και η σύνδεσή τους με τους καινούργιους. Και αν αυτό ισχύει, να απομονωθεί και να τεθεί οριστικά εκτός λειτουργίας το παλιό δίκτυο. Οπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, το νερό μυρίζει σε κάποια σημεία των χωριών, ενώ σε άλλα δεν υπάρχουν οσμές.

Ακόμα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ παρέτεινε για το επόμενο 4μηνο την ισχύ της απόφασης για τη δωρεάν κατανάλωση νερού στα 5 αυτά χωριά μέχρι τα 60 κυβικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μυρωδιάς στο δίκτυο ύδρευσης η ΔΕΥΑΚ, αρχικά, είχε προχωρήσει σε συστηματικούς καθαρισμούς στη δεξαμενή και στα δίκτυα, με ελεγχόμενη χλωρίωση και λειτουργία των εκκενωτήρων, ενώ έλεγχοι σε δείγματα νερού από το εργαστήριο της ΔΕΥΑΚ και από εργαστήρια στην Αθήνα δεν είχαν δείξει κάποια επιβάρυνση πέραν του φυσιολογικού.

Γ.Σ.


NEWSLETTER