Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 07:09

Μεσσηνία: Νέες εστίες κουνουπιών στο Διβάρι Γιάλοβας

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Νέες εστίες κουνουπιών στο Διβάρι Γιάλοβας

 

 

Στο Διβάρι Γιάλοβας έχουν πλημμυρίσει αγροτεμάχια, με συνέπεια να δημιουργηθούν νέες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.

Αυτό επισημάνθηκε σε σύσκεψη για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στη Μεσσηνία που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Διοικητήριο υπό τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας: "Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν οι διευθυντές Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας Μεσσηνίας, καθώς και ο υπεύθυνος του προγράμματος και υπηρεσιακοί παράγοντες, συγκλήθηκε μετά από έγγραφο του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στο οποίο ενημέρωνε για κατάκλυση με νερό αγροτεμαχίων στην περιοχή Διβαρίου Γιάλοβας, καθώς και για διαμαρτυρίες πολιτών για έξαρση κουνουπιών. Το γεγονός αυτό μειώνει τη δυνατότητα προσβασιμότητας στον υγρότοπο, με συνέπεια τη δημιουργία νέων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών και μείωση του βαθμού προσέγγισης των επίγειων συνεργείων για την εφαρμογή του προγράμματος κουνουποκτονίας. Ο αντιπεριφερειάρχης ήδη απέστειλε επιστολές προς την εταιρεία λειτουργίας του ιχθυοτροφείου, στις οποίες τονίζει ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες της εποπτεύουσας υπηρεσίας, ώστε οι όποιες εργασίες να εκτελούνται μετά από έγκριση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας.

Παράλληλα, σε άλλη επιστολή του προς τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε τον πρόεδρο του εν λόγω φορέα Γεράσιμο Αράπη σχετικά με το πιο πάνω γεγονός, καλώντας τον να επιληφθεί του θέματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Τέλος, αντίστοιχη επιστολή απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και προς την “Πελοπόννησος Α.Ε.”, η οποία είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος κουνουποκτονίας και στην περιοχή της λιμνοθάλασσας. Στην επιστολή του, ο Στ. Αναστασόπουλος ζητεί να εφαρμοστούν απόλυτα οι συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου και να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ελικόπτερο αν χρειαστεί για την αποτελεσματική καταπολέμηση των κουνουπιών".


NEWSLETTER