Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 09:04

Καλαμάτα: Το σενάριο της βραδινής άσκησης σεισμού

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Το σενάριο της βραδινής άσκησης σεισμού

 

 

Εκκένωση κτηρίων και απεγκλωβισμό ατόμων περιλαμβάνει το σενάριο της μεγάλης άσκησης σεισμού, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 10 το βράδυ, στο κέντρο της Καλαμάτας και θα διαρκέσει 2 ώρες.

Η άσκηση που έχει σκοπό την καλύτερη προετοιμασία και το συντονισμό του μηχανισμού απόκρισης, όσον αφορά στο ενδεχόμενο σεισμού, θα πραγματοποιηθεί στα οικοδομικά τετράγωνα, τα οποία περικλείονται από τις οδούς 23ης Μαρτίου, Νέδοντος, Κροντήρη και Αριστομένους. Συντονιστής της άσκησης έχει οριστεί ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας Θανάσης Κατσαφάδος.

Το σενάριο της άσκησης αφορά στην εκκένωση κτηρίων και τον απεγκλωβισμό ατόμων μετά από σεισμό, ενώ ενεργό ρόλο θα έχει το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τραυματιών. Το ιστορικό Δημαρχείο δεν θα λειτουργεί. Χώρος συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου θα είναι το πρώην Αναψυκτήριο, όπου και θα συγκληθεί το συγκεκριμένο όργανο, για τις ανάγκες της άσκησης.

Στο σενάριο περιλαμβάνονται επίσης: Κατάσβεση πυρκαγιάς σε βενζινάδικο, απελευθέρωση δρόμων από συντρίμμια, αποκλεισμοί δρόμων, στους οποίους θα προβεί η Τροχαία, καθώς και εκκένωση κατοικιών και ασφαλής μεταφορά των πολιτών στους προκαθορισμένους χώρους καταφυγής μετά από σεισμό.


NEWSLETTER