Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 15:31

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών "μεθωΝΕΟΙ, Πνοή Ανανέωσης" για τα σκουπίδια στην περιοχή

Γράφτηκε από την

Με αφορμή πρόσφατο σχόλιο της “Ε” για τα απορρίμματα στην περιοχή της Μεθώνης η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών Μεθώνης "μεθωΝΕΟΙ, Πνοή Ανανέωσης" εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«1) Η ύπαρξη βαρέων απορριμμάτων (έπιπλα, στρώματα, οικιακές συσκευές κλπ) σε σημεία της Μεθώνης για μεγάλο χρονικό διάστημα οφείλεται στην απουσία εργατικού δυναμικού καθώς και των οχημάτων-μηχανημάτων εκτός Μεθώνης, παρέχοντας υπηρεσίες σε άλλα μέρη του δήμου, ύστερα από εντολή του δημάρχου. Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεστε πως καθίσταται αδύνατη η αποκομιδή τους.

2) Η τοποθέτηση βαρέων απορριμμάτων από τους ενδιαφερόμενους δημότες, σύμφωνα και με τον Κανονισμό Καθαριότητας που ισχύει στο δήμο μας, θα πρέπει να γίνεται ύστερα από συνεννόησή τους με την αρμόδια υπηρεσία. Αρα είναι απαράδεκτες οι ενέργειες των συνδημοτών μας να προβαίνουν σε παράνομη εναπόθεση βαρέων σε οποιοδήποτε σημείο τους βολεύει χωρίς να ενημερώνουν.

3) Σε περίπτωση παραβάσεων η δημοτική αρχή έχει την αρμοδιότητα να εφαρμόσει τις διατάξεις του Κανονισμού Καθαριότητας και μέσω των αρμόδιων οργάνων της να επιβάλει τα προβλεπόμενα χρηματικά πρόστιμα ή άλλα διοικητικά μέτρα.

4) Ηδη και εμείς οι ίδιοι έχουμε εντοπίσει σε σημεία του χωριού καθώς και σε μέρη πέραν του οικισμού της Μεθώνης, αλλά πολύ κοντά σε αυτόν (χωράφια, χούνες, γράνες) απορρίμματα όπως ψαροκασέλες, ψαροκόκαλα, χορτάρια και κλαδιά, μπάζα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί. Και προφανώς δεν οδηγούνται μόνα τους εκεί.

Επομένως θα θέλαμε τη συνεργασία όλων. Αντί να προβαίνουμε σε παράνομες ενέργειες ρυπαίνοντας το περιβάλλον και καταστρέφοντας την εικόνα του χωριού μας, ας συνειδητοποιήσουμε το χρέος μας ως πολίτες σε μια κοινωνία και ας αλλάξουμε συμπεριφορές!

Σε καμία περίπτωση δε "χαϊδεύουμε" τα αυτιά των υπευθύνων της δημοτικής αρχής για τη σωστή τήρηση και εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού Καθαριότητας την οποία πρέπει να ακολουθούν πιστά, αλλά ας αποκτήσουμε και οι ίδιοι συναίσθηση της θέσης μας.

Τέτοιες εικόνες μόνο ντροπή αποτελούν για το χωριό μας».