Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 00:09

Υπό διάλυση βρίσκεται ο ΓΟΕΒ

Γράφτηκε από την

 

Υπό διάλυση βρίσκεται ο ΓΟΕΒ Παμίσου. Σημαντικό αρδευτικό υλικό έχει κλαπεί κι έχει καταστραφεί, ενώ λόγω οφειλών στη ΔΕΗ έχει διακοπεί το ρεύμα σ’ όλα τα δίκτυα ακόμα και στα γραφεία του οργανισμού. Οι λιγοστοί υπάλληλοι είναι υπό συνταξιοδότηση και με σύμβαση που λήγει τους επόμενους μήνες. Σ’ αυτή την τραγική κατάσταση από την 1η του νέου χρόνου θα τον παραλάβει η αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο κλειστό αρδευτικό δίκτυο του ΓΟΕΒ υπάρχουν τουλάχιστον 50 βάνες ξεριζωμένες που έχουν κλαπεί και κάποιες άλλες λεηλατημένες, κατεστραμμένες από τις 250 συνολικά του δικτύου.

Ο οργανισμός έχει μείνει με μόνο 2 υπό συνταξιοδότηση υπαλλήλους και μια συμβασιούχο, η σύμβαση της οποίας λήγει τους πρώτους μήνες του 2011.

Ακόμα, η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα σ’ όλα τα δίκτυα του ΓΟΕΒ, μέχρι και στα γραφεία του στην Καλαμάτα, στην οδό Ψαρών. Το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε, όταν η ΔΕΗ προκειμένου να πιέσει και να πληρωθεί το ρεύμα του στραγγιστικού δικτύου, που ήταν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, το έβαλε μαζί μ’ αυτό των γραφείων και τελικά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό και οι υπάλληλοι, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα να πληρωθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών στο δίκτυο που δεν μπορεί να δουλέψει και να προσφέρει υπηρεσίες σε σημαντικό αριθμό Μεσσηνίων παραγωγών, μας επισημάνθηκε πως «θέλει έλεγχο όλο το δίκτυο, βάνα τη βάνα. Για να αναπληρωθούν οι ξεριζωμένες - εξαφανισμένες βάνες πρέπει να γίνει παραγγελία στο εργοστάσιο που τις φτιάχνει. Δε φτιάχνονται στο εμπόριο και το κόστος δεν είναι μικρό».

Οσον αφορά το χρέος προς τη ΔΕΗ μας ενημέρωσαν πως «είναι της τάξης των 110.000 ευρώ, ενώ κάθε χρόνο η Επιχείρηση παίρνει από το ΓΟΕΒ 70.000 με 80.000 ευρώ».

Γ.Σ.