Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 18:25

Ανησυχία στην Τριφυλία για κρούσματα κορονοϊού

Γράφτηκε από τον
Ανησυχία στην Τριφυλία για κρούσματα κορονοϊού


Αναστάτωση έχουν προκαλέσει σε περιοχές της Τριφυλίας τα νέα κρούσματα κορονοϊού, και η παραφιλολογία που κυκλοφορεί δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα από ό,τι η πραγματικότητα.


Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, στην περιοχή έχουν εντοπιστεί 2 θετικά κρούσματα κορονοϊού τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Το ένα, σε νεαρό που γύρισε από διακοπές στην Πάρο για να συνεχίσει τις διακοπές του σε χωριό της ΔΕ Κυπαρισσίας - ο οποίος λόγω των συμπτωμάτων που είχε μόλις επέστρεψε από την Πάρο, την επόμενη ημέρα έκανε τεστ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας το οποίο βγήκε θετικό. Χωρίς όμως να έχει βαριά συμπτώματα, πήγε κατευθείαν στο σπίτι του στην Αθήνα. Σε αυτή την περίπτωση όμως το χωριό αναστατώθηκε ακόμη περισσότερο χθες όταν, όπως μας μετέφεραν κάτοικοι, ακούστηκε από τα μεγάφωνα της εκκλησίας ότι η εκκλησία του χωριού θα μείνει κλειστεί για τις επόμενες 15 ημέρες λόγω κρούσματος.
Το δεύτερο κρούσμα εντοπίζεται στα Φιλιατρά, σε νεαρή γυναίκα η οποία μετά την άδειά της, πριν επιστρέψει στη δουλειά της, λόγω του πρωτοκόλλου που εφαρμόζει η επιχείρηση έπρεπε να κάνει τεστ κορονοϊού. Εκανε το τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο στην Καλαμάτα, το οποίο βγήκε θετικό αν και ήταν τελείως ασυμπτωματική, κι έτσι παραμένει στο σπίτι της σε καραντίνα. Να σημειώσουμε ότι είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.
Οπως και να έχει, σε όλες τις περιπτώσεις χρειάζεται ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER