Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 11:44

Μια απλή χειμωνιάτικη μέρα στην Τριφυλία περιμένοντας τον “Ιανό”

Γράφτηκε από τον
Μια απλή χειμωνιάτικη μέρα στην Τριφυλία περιμένοντας τον “Ιανό”

Μια απλή χειμωνιάτικη μέρα θύμιζε, μέχρι χθες το απόγευμα, το πέρασμα του “Ιανού” από την περιοχή της Τριφυλίας, με τα μοναδικά προβλήματα να δημιουργούνται κυρίως στην ηλεκτροδότηση.

Το κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι έντονες μπόρες κατά διαστήματα, τις οποίες και είχε ανάγκη ο τόπος και κυρίως η ελαιοκαλλιέργεια. Από εκεί και πέρα ούτε πλημμυρικά φαινόμενα είχαν δημιουργηθεί ούτε προβλήματα από τους ανέμους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου που βρίσκεται στην Κυπαρισσία, χθες μέχρι τις 6 το απόγευμα είχαν καταγραφεί 45 χιλιοστά βροχής και μέγιστη ταχύτητα ανέμου 35 χιλιόμετρα.
Τα μόνα προβλήματα που καταγράφηκαν έχουν να κάνουν με τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση από βλάβες σε κολόνες της ΔΕΗ. Περισσότερο ταλαιπωρήθηκε η περιοχή των Γαργαλιάνων όπου διακοπή για αρκετή ώρα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης αλλά και χθες το μεσημέρι. Επίσης χωρίς ρεύμα για περίπου μία ώρα έμεινε η πόλη της Κυπαρισσίας, ενώ η περιοχή των εργατικών κατοικιών έμεινε χωρίς ρεύμα για περίπου 14 ώρες.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER