Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 13:10

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς αυτοκίνητο απόψε στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την


Στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας θα βρίσκεται σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" για να διοργανώσει δράση στο πλαίσιο της 14ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα. Εκπρόσωποί του θα βρίσκονται πλησίον της εκκλησίας των Αγ. Αποστόλων, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, από τις 7.30 έως τις 11.30 μ.μ.
Πανελλαδικά δραστηριοποιούνται 34 πόλεις, με τη συνδιοργάνωση 6 Περιφερειών, ενώ συμμετέχουν 41 νυκτερινά σημεία διασκέδασης. Ο κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί». Στην Ελλάδα, το μήνυμα είναι η προτροπή στις παρέες να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας».
Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που το Ινστιτούτο "Πάνος Μυλωνάς" θέλει να στείλει όσο πιο μακριά γίνεται ώστε να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.
Η δράση για την Καλαμάτα υποστηρίζεται από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας, ενώ συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την "Φάος" ΚοινΣΕπ και το ΙΙΕΚ Ορίζων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.